Zilveren munten kopen



Meest populair - Hoogste potentieel
Het kopen van zilveren munten als belegging wint sterk aan populariteit. Zilveren munten zijn voor particulieren over het algemeen een interessantere aankoop dan zilveren baren. Aangezien er op de zilverbaren 21% BTW berekend wordt en de zilveren munten onder de margeregeling vallen.

Hedendaags worden zilveren munten veel verkocht in de vorm van 1 troy ounce zilveren munten, zoals de zilveren American Eagle, Canadese Maple Leaf, Oostenrijkse Philharmoniker en de Chinese Panda.

Naast het gangbare gewicht van 1 troy ounce zijn er ook andere gewichten beschikbaar op de edelmetaalmarkt, zoals de 5 troy ounce en 10 troy ounce munten. Andere populaire munten zijn de kilomunten. De populariteit van deze kilomunten is te verklaren door het aantrekkelijke uiterlijk van deze munten. Daarnaast is het gewicht gelijk aan een kilobaar, terwijl de munt wel onder de margeregeling valt. Dit in tegenstelling tot de zilverbaren. De kilomunten zijn er van verschillende muntsoorten, zoals de Kookaburra, de Koala en de Lunar. Deze munten veranderen jaarlijks van design waardoor naast de zilverwaarde ook de verzamelwaarde van betekenis is. Het walhalla onder de zilveren munten zijn de 10 kilomunten. Hiervan worden jaarlijks slechts een beperkte oplage van 200 stuks geproduceerd waardoor dit een echt collectorsitem is.

Het is daarom dan ook gebruikelijk om een groot aantal internationale zilveren munten aan te schaffen. Zo ontstaat er direct een mooie collectie.

De Europese GoudStandaard levert diverse zilveren munten, waaronder de bekende beleggingsmunten als de Silver Eagle, Maple Leaf en Philharmoniker. Deze beleggingsmunten zijn geslagen in tenminste 99,9% puur zilver en wereldwijd bekend en verhandelbaar.

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.