Trump of Clinton: wie er ook president wordt, de goudprijs zal stijgen


De Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn de eindfase ingegaan. Donald Trump en Hillary Clinton hebben het laatste publieke debat gehouden en opnieuw is gebleken dat ze nooit de beste vriendjes zullen worden. Trump heeft bij een vorige debat er zelfs mee gedreigd om Clinton in de gevangenis te gooien wanneer hij verkozen wordt. Maar toch lijkt de strijd om het Witte Huis inmiddels beslecht.

De kansen van Donald Trump lijken namelijk eerder beperkt, hij ligt te ver achter op Clinton om die achterstand nog te kunnen bijbenen. De republikeinen hebben ditmaal namelijk weinig zin om een man als Trump te steunen. Een kandidaat die nog niet eens op de steun van zijn eigen partij mag rekenen, kan bezwaarlijk in een favorietenrol worden geduwd. Maar toch mogen de democraten het vel van de beer niet verkopen alvorens hij geschoten is.

De afgelopen maanden hebben verkiezingen wel vaker vreemde uitslagen opgeleverd. Het zou dan ook een klap van formaat zijn wanneer outsider Trump plots toch naar het Witte Huis zou mogen verhuizen. De vraag is uiteraard hoe in dat geval de financiële markten zouden reageren. Want dat de komst van Trump op de politieke voorgrond een kleine financiële aardbeving zou veroorzaken, staat als een paal boven water.

De beleggers in goud, zilver, platina en andere edelmetalen mogen echter op beide oren slapen. Trump of Clinton: wie er ook president wordt, de goudprijs zal stijgen. George Milling-Stanley, head of gold investment strategy bij State Street Global Advisors, verwacht dat er in beide gevallen sprake zal zijn van een vlucht richting veiligheid. Trump staat voor onzekerheid op elk mogelijk vlak, maar van Clinton wordt verwacht dat ze de Verenigde Staten in een nieuwe oorlog zal storten. En dat is uiteraard gefundenes fressen voor goud en de andere edelmetalen.



Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.