Balans van de FED zal bij volgende crisis ontploffen tot 10.000 miljard dollar


De centrale banken hebben in de afgelopen 8 jaar een zeepbel van ongekende afmetingen geblazen en die ‘bubble’ vormt een regelrechte bedreiging voor het financieel systeem. Doug Noland van McAlvany Wealth Management maakt zich daar grote zorgen over. Als veteraan in de sector van de hedge funds heeft hij een helikopterzicht op de situatie. In zijn visie is het hart van ons monetair systeem bedreigt.

Dat betekent dat we afstevenen op een crash van ongekende afmetingen wanneer de huidige situatie niet langer houdbaar is. De beleggers mogen zich dan voorbereiden op bloedige verliezen wanneer het eindspel ingezet wordt. Naar zijn mening is het alleen maar de vraag welke centrale bank als eerste de handdoek in de ring zal gooien. Uiteindelijk worden ze allen met dezelfde problemen geconfronteerd.

Noland is een specialist ter zake, want samen met zijn collega’s Gordon Ringoen en Bill Fleckenstein (bekende namen in de Verenigde Staten) is hij een specialist in het innemen van short posities. Hij staat vooral bekend om zijn gave om zeepbellen te herkennen alvorens de goedgemeente die heeft herkend. In de vroege jaren 90 maakte hij zich al zorgen om de balanssituatie bij Fannie Mae en Freddie Mac.

Al in 2002 waarschuwde hij voor een dreigende crisis op de vastgoedmarkten. Ditmaal maakt hij zich zorgen over de balanssituatie bij de Amerikaanse centrale bank zelf. De balans van de FED zal bij de volgende crisis ontploffen tot 10.000 miljard dollar, zo vreest Noland. Maar de situatie bij de andere centrale banken is niet veel beter dan die bij de FED, want alle centrale banken hebben dezelfde monetaire politiek gevolgd. Uiteindelijk zal het financieel systeem onder het gewicht van een dergelijke schuldenberg onvermijdelijk moeten instorten.


 

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.