Of ze het graag horen of niet, de Indiase bevolking is er eentje van goudkevers


Nog niet zo lang geleden was India de grootste consument van goud in de wereld. De fakkel werd echter overgenomen door de Chinezen, die hun pas veroverde rijkdom gebruiken om zo veel mogelijk goud op te kopen. Een aardige bijkomstigheid daarbij is dat China inmiddels ook de grootste goudproducent in de wereld is geworden. De factor China valt op de goudmarkt dan ook niet meer weg te denken.

De tijd lijkt niet meer veraf dat de goudprijs niet langer meer in New York en Londen maar wel in China zal worden bepaald. Daarbij dreigen ook tonnen goud te verhuizen van het westen naar het oosten, een proces dat overigens al in volle gang is. Wil dat zeggen dat we India in de goudwereld maar beter afschrijven? Neen, want daar is het nog veel te vroeg voor. Of ze het graag horen of niet, de Indiase bevolking is er eentje van goudkevers.

In oktober bereikten de Indiase goudimport een nieuwe piek voor de afgelopen 9 maanden, iets waar de nabijheid van het festivalseizoen niet vreemd aan is. India viert in deze periode van het jaar een aantal feesten, waarbij het ook de gewoonte is elkaar cadeautjes te geven. Het vrouwelijk deel van de bevolking stelt het op prijs dat ze bij die gelegenheid gouden juwelen ontvangen.

De Indiërs profiteren dit jaar van het feit dat de goudprijs sinds de zomer met ongeveer 7% in waarde is gedaald, zodat er koopjes te doen zijn. James Jose, secretaris van de Association of Gold Refineries and Mints met zetel in Mumbai, stelt vast raffinaderijen en banken opnieuw goud geïmporteerd hebben. De Indiase vraag naar goud legt een bijkomende bodem onder de goudprijs, die naar verwachting in de komende weken en maanden opnieuw zal gaan stijgen.



Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.