Zilverprijs kan optimaal profiteren van huidige politieke en economische onrust




Voor wie het nog niet wist: het rommelt op de Amerikaanse automarkt. De National Automobile Dealers Association maakte bekend dat haar index die de prijsevolutie van tweedehandswagens weerspiegelt in februari met 3,80% is gedaald ten opzichte van de maand voordien. De groothandelsprijzen daalden op hun beurt met 1,60%. Forse prijsdalingen dus, maar het ergste moet waarschijnlijk nog komen.

Morgan Stanley kunnen de prijzen voor occasiewagens met meer dan 50% dalen over de komende 4 tot 5 jaar. Dat zou kunnen leiden tot een crisis zonder weergave in de autosector. Momenteel zijn meer dan 1 miljoen Amerikanen achterop geraakt bij de terugbetaling van hun autokredieten. Sinds de laatste financiƫle crisis is zoiets niet meer gebeurd. Wat de gevolgen van deze evolutie zijn, zal in de komende weken en maanden moeten blijken.

Kit Juckes van Societe Generale is van mening dat de automarkt slechts een bijkomende bron van onzekerheid is. De wereld is een onveilige plaats geworden en dat is duidelijk merkbaar op de financiƫle markten. De gevolgen van de crisis in de autosector beginnen nu pas langzaam door te sijpelen in het financieel systeem. Maar ook Donald Trump, de nakende Europese verkiezingen, de Chinese economie enzovoort zijn bronnen van onzekerheid.

Carsten Fritsch van het commodities team bij Commerzbank is van mening dat de goudprijs in de huidige omstandigheden meer dan waarschijnlijk een bodem heeft. Vanop die bodem is een krachtig herstel mogelijk. Maar Fritsch geeft de voorkeur aan goud boven zilver. De zilverprijs kan profiteren van huidige politieke en economische onrust. De zilvermarkt is al een tijdje positief gestemd en lijkt zich klaar te maken voor de volgende uitbraak. Een koersdoel van 20 dollar voor de zilverprijs is op korte termijn haalbaar, op langere termijn kan die zilverprijs nog veel hoger.

Collectie munten
Zilveren kilomunten
Waarom Goud kopen

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.