Bitcoin en goud zijn GEEN concurrenten voor elkaar




Wat is er aan de hand met Bitcoin? Rond deze crypto currency lijken alle stoppen te zijn doorgeslagen. De prijs bereikte een piek op 2700 dollar, of ruim het dubbele van de goudprijs. Om vervolgens fors te corrigeren. Sinds de opstart is Bitcoin met de factor 500 gestegen, sinds 1 mei is de koers opnieuw verdubbeld. Dit soort bewegingen spreekt uiteraard tot de verbeelding, maar het kan ook betekenen dat er sprake is van een piekformatie. Want het is al eerder gebeurd dat de prijs voor Bitcoin door het plafond vloog.

Dat gebeurde eerder in 2011 en 2013 en telkens werd een periode van euforie afgesloten met een koude douche voor beleggers (mogen we deze term in geval van Bitcoin wel gebruiken?). Op de vraag- en antwoordsite Quora kwam het gedrag van Bitcoin ruimschoots aan bod. De algemene conclusie mag luiden dat hier sprake is van een FOMO of Fear of Missing Out hype. De stijging raakt namelijk in een stroomversnelling omdat de kopers van het laatste uur alsnog aan boord willen raken en bereid zijn om eerder welke prijs te betalen.

Er is dus zeker geen concurrentie voor goud in de maak, tot nader order worden Bitcoin en de andere crypto currencies niet als concurrenten voor goud, zilver en de andere edelmetalen beschouwd. Uit een rondvraag gedaan door CoinDesk eerder dit jaar blijkt dat slechts een beperkt percentage van de Bitcoin kopers instapt omdat ze zich niet meer veilig voelen in het huidige financieel systeem. De meeste ondervraagden waren van mening dat vooral technische verbeteringen de Bitcoin prijs kunnen ondersteunen.

De grote volatiliteit bij Bitcoin belet dat deze crypto currency momenteel als een veilige vluchthaven mag worden beschouwd. De rol van Bitcoin is anders dan die van goud en de Bitcoinmarkt zit heel anders in elkaar dan de goudmarkt. De recente prijsval bij Bitcoin is zelfs een goede zaak voor goud, want speculanten die veel winst hebben gerealiseerd op de crypto currencies zullen die winst gedeeltelijk willen veilig stellen. En in veel gevallen zullen ze daarvoor de voorkeur geven aan goud en zilver boven crypto currencies.

Gratis Zilveren munt
Zilveren munten
Gouden munten

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.