Goudprijs heeft belangrijke trendlijn in het vizier gekregen




Op de goudmarkt wordt opnieuw feest gevierd, de goudprijs is in de afgelopen dagen vrij fors gestegen tot in de buurt van 1270 dollar per troy ounce. Zoals steeds het geval is na een forse beweging bij het goud struikelen de analisten nu over elkaars voeten om redenen aan te reiken waarom de prijs alleen maar kon stijgen. Brien Lundin, uitgever van de Gold Newsletter, houdt het kort en bondig door te stellen dat op de eerste plaats geopolitieke spanningen verantwoordelijk zijn voor de stijging van de goudprijs.

Op zich waren die echter onvoldoende om de edelmetalen weer in het zadel te helpen, wat tot dusver ontbrak was een monetaire stimulans. Die is inmiddels echter gevonden in de vorm van een verzwakking van de dollarkoers. Ten opzichte van de yen zakte de dollar weg tot een nieuw dieptepunt voor de afgelopen maanden. En dat was, geloof het of geloof het niet, het gevolg van een paar woorden die aan de mond van Donald Trump ontsnapten.

De Amerikaanse president merkte nog maar eens op dat de dollar te sterk was. Tot dusver niets aan de hand, maar Trump liet daarop volgen dat dit het gevolg was van het vertrouwen dat niet alleen de Verenigde Staten maar ook de rest van de wereld in hem hebben. De uitspraak had tot gevolg dat overal in de wereld analisten op de forexmarkten zich verbaasd in de haren krabden. Want zo hadden ze de zaak nog niet bekeken.

Maar hoe dan ook, inmiddels noteert de goudprijs opnieuw duidelijk boven het 200-day moving average dat zich rond 1260,50 dollar situeert. Het technische plaatje voor het goud gaat er bovendien steeds beter uitzien. Ross Norman, chief executive officer van Sharps Pixley in Londen, stelt vast dat op 1291 dollar zich een kritisch belangrijke trendlijn situeert die nog dateert uit september 2011 toen de goudprijs een piek bereikte op 1922 dollar voor een troy ounce. Boven 1291 dollar krijgen we dus een volgend koopsignaal.

Gratis Zilveren munt
Zilveren munten
Gouden munten

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.