Amerikaans pensioenprobleem neemt steeds meer verontrustende vormen aan




We vertellen u ongetwijfeld niets nieuw wanneer we zeggen dat we op een pensioencrisis van ongekende vormen afstevenen. Er is simpelweg veel te weinig geld beschikbaar om al de gepensioneerden een comfortabele levensavond te garanderen. Voorlopig maakt zich daar niet niemand al te veel zorgen over. Er heerst hier een mentaliteit van ‘après nous le déluge’. Iedereen hoopt dat het zijn tijd nog wel zal duren. Hoop doet natuurlijk leven, maar uiteindelijk komt het pensioenprobleem toch in sneltreinvaart op ons af.

In de Verenigde Staten, dat de eerste klappen zal moeten opvangen, begint men langzaam maar zeker wakker te worden. Shannara Johnson van HardAssetsAlliance.com stelt dat de omvang van de tekorten in pensioenkassen hallucinante vormen hebben aangenomen. Johnson spreekt van een nationale crisis van nooit geziene afmetingen. Ze sluiten niet dat de pensioenproblemen uiteindelijk de aanleiding voor de volgende crisis op de financiële markten zullen worden.

Miljoenen Amerikanen zijn momenteel aan het aftellen naar het moment dat ze na een leven van hard werken van een welverdiend pensioen kunnen genieten. Ze begrijpen niet dat steeds meer pensioenfondsen de bodem van hun kas in zicht krijgen. Dit jaar verscheen Hidden Debt, Hidden Deficits, een uitgebreide studie van het Hoover Institution. Volgens Senior Fellow Joshua Rauh van deze instelling is er geen enkele staat of geen enkele lokale overheid die de pensioenverplichtingen volledig kan dekken.

De tekorten zijn inmiddels al opgelopen tot bijna van de verplichtingen en het gat wordt naarmate de tijd verstrijkt alleen maar groter. De onderkapitalisering van de fondsen bedraagt momenteel 3.850 miljard dollar, of een stijging met bijna 500 miljard dollar ten opzichte van vorig jaar. Dit soort cijfers zouden we ook graag voor ons land willen zien, want hier blijft het voorlopig oorverdovend stil. Waarschijnlijk zal onze overheid slechts wakker schrikken als de crisis met een doffe dreun de deur instampt. Verstandige bijna-gepensioneerden kunnen beter zelf pensioenvoorzieningen achter de hand houden in de vorm van goud, zilver enzovoort. Edelmetalen garanderen namelijk behoud van welvaart en daar zal het uiteindelijk op aankomen.

Goud en zilver in u buurt
Informatie Goud en Zilver
Terugkeer Goudstandaard

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.