Chinese vraag naar goud boomt opnieuw




China is zowel de grootste consument als de grootste producent van goud. De honger van de Chinezen naar goud lijkt bovendien alsmaar groter geworden. Bloomberg rapporteerde recent dat de import van goud in het land met 50% is gestegen. Vooral de import van goud uit Hong Kong is fors toegenomen. Ook de Chinese beleggers krijgen een gevoel van onveiligheid wanneer ze zien wat er allemaal in de wereld gebeurt. En dus storten ze zich op het goud, met als gevolg dat de goudprijs stijgt.

Goldchartsrus.com is van mening dat het eindje van de rit bijlange na nog niet in zicht is, de vraag vanuit China voor de gouden staafjes en baren zit op kompas om dit jaar met 60% te stijgen. De Chinese Gold & Silver Exchange Society somde een aantal redenen op waarom de Chinezen zo tuk zijn op goud: onzekerheid op de valutamarkten, een vertragende vastgoedmarkt, volatiele beurskoersen ga zo maar door.

In ieder geval bevindt de import van goud vanuit Hong Kong zich momenteel op het hoogste niveau sinds 2013, zo blijkt uit cijfers afkomstig van het Hong Kong Census and Statistics Department. Dit jaar zou er via Hong Kong ongeveer 1000 ton mainland China binnenkomen. Haywood Cheung, president van de goudmarkt in Hong Kong, signaleert dat dit vorig jaar maar 647 ton was.

Op een meeting voor beleggers in edelmetalen in Singapore georganiseerd door de Singapore Bullion Market Association kwam het algemeen enthousiasme voor goud duidelijk tot uiting. Cheung merkte op dat de vraag vanuit de hoek van de beleggers met voorsprong die vanuit de juwelensector overtrof. Hij is er zeker van dat 2017 een goed jaar wordt voor het goud, maar aan een voorspelling met betrekking tot de prijs op het einde van dit jaar waagde hij zich niet, maar een forse daling van de prijs vanaf de huidige niveaus lijkt volgens hem onwaarschijnlijk.

Goud en zilver in u buurt
Informatie Goud en Zilver
Terugkeer Goudstandaard

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.