Goudprijs beschikt nog over groot stijgingspotentieel




Over de edelmetalen in het algemeen en goud in het bijzonder doen heel wat misverstanden de ronde. De meeste beleggers zijn nog altijd van mening dat goud een goede bescherming biedt in tijden van inflatie. Dat is ook zo, maar hierbij dient toch een kanttekening te worden gemaakt in verband met de manipulatie van de goudprijs. De goudmarkt is al jaren lang in handen van prijsmanipulatoren, waardoor de prijs niet zo sterk is gestegen als in normale omstandigheden zou zijn gebeurd.

Bekijken we even de situatie sinds de jaren 70, de periode dat de goudprijs een sterke stijging liet optekenen die resulteerde in een voorlopige piek in 1981. Sinds die jaren 70 is de goudprijs met 450% gestegen. Dat klinkt indrukwekkend, maar is het toch een heel stuk minder wanneer we rekening houden met het feit dat de inflatie over de afgelopen 40 jaar een veel forsere stijging liet optekenen.

Dat blijkt alleszins wanneer de US Personal Consumer Expenditure Index als maatstaf wordt gebruikt, de index die algemeen wordt beschouwd als richtinggevend voor het inflatieniveau voor de Amerikaanse centrale bank. Die PCE is over de betreffende periode met maar liefst 770% gestegen. Dat betekent niet meer of niet minder dan dat goud er niet in geslaagd is om afdoende bescherming te bieden tegen inflatie.

De oorzaak daarvan moet dus bij de manipulatie van de goudprijs gezocht worden. Iets of iemand manipuleert de goudmarkt, zodat de goudprijs wordt afgeremd telkens hij in de startblokken staat om hogere prijsregionen op te zoeken. De goudprijs beschikt zodoende nog over een groot stijgingspotentieel, want het zal duidelijk zijn dat de manipulatie van de goudmarkt niet eeuwig zal kunnen blijven duren. Zodra die manipulatie wegvalt, zal de goudprijs door het plafond schieten en in één moeite de opgelopen achterstand ten opzichte van de inflatie zal kunnen goedmaken.

Goud en zilver in u buurt
Informatie Goud en Zilver
Terugkeer Goudstandaard

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.