Prijsval bij zilver is een compleet mysterie




Een bekend beursspreekwoord adviseert om nooit een vallend mes te pakken (never catch a falling knife). Daarmee wordt bedoeld dat voortijdig op koopjesjacht trekken de beleggers met een fikse kater kan opzadelen. Beter gewacht tot de koers van een aandeel, een munt of een grondstof duidelijk is uitgebodemd alvorens aan boord te stappen. Maar in de huidige omstandigheden zou zilver wel eens de uitzondering zijn die de regel bevestigt.

De recente prijsval bij zilver is namelijk een compleet mysterie waar geen enkele logische uitleg voor bestaat. Op een bepaald moment ging de zilvermarkt diep in het rood, waarbij de prijs in fracties van seconden zowat 10% verloor. Volgens de analisten van Bloomberg valt niet te achterhalen wat er toen precies is gebeurd op de COMEX. De aderlating voor het witte metaal valt namelijk op fundamentele basis onmogelijk te verklaren.

In 2016 was er namelijk een deficiet op de zilvermarkt, waar de zilverprijs volgens de ijzeren wetten van de logica van zou moeten profiteren. Het was overigens al het vierde jaar op rij dat de zilvermarkt met een deficiet geconfronteerd werd. En dat is dus vreemd genoeg niet gebeurd. In 2016 daalde bovendien de totale zilverproductie, ze viel terug tot het laagste niveau sinds 2013. De zilvermijnen haalden met z’n allen minder zilver boven en dat was zelfs in 14 jaar niet meer gebeurd.

Kijken we naar de vraagzijde, dan kunnen we alleen maar vaststellen dat er nog altijd een grote vraag is naar zilver. Dat heeft niet te verbazen tegen de achtergrond van een wereldwijd economisch herstel. Verwacht dat de vraag naar zilver in de komende maanden verder zal aantrekken. Heeft iemand de zilvermarkt onder handen genomen om de goudprijs onderuit te krijgen? De kans is groot dat dit inderdaad is gebeurd. En tegen die achtergrond zou het dus wel eens verstandig kunnen zijn om wel een vallend mes te pakken en bij de volgende correctie zilver te kopen. Maar eigenlijk hoeft u daarop niet te wachten, u mag het nu ook al doen.

Advies Goud & Zilver
Verborgen Geheimen
Collectiemunten

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.