Blackrock adviseert om goud te kopen




Op de goudmarkt viel er eindelijk opnieuw wat vuurwerk te beleven. Na een tijdje ter plaatse te hebben getrappeld is de goudprijs uiteindelijk toch met heel wat kracht door het niveau van 1300 dollar gebroken. De weg richting hogere koersen ligt nu wijd open. Daarmee blijkt dat het manipulatie van het goud gedoemd is om te mislukken. In de afgelopen maanden kenden de pogingen om de goudprijs lager te duwen weinig of geen succes. En dat is een toch wel opvallende vaststelling.

Een factor die meespeelt, is uiteraard dat de dollar ongemeen zwak blijft. En dat heeft dan weer te maken met het gedrag van de Amerikaanse president Donald Trump. Die heeft van alles en nog wat beloofd, maar kon tot dusver weinig of geen van die beloftes waarmaken. De financiƫle markten hadden nochtans krachtige maatregelen van de kant van de vastgoedmakelaar al dubbel en dik verrekend.

Hoe moet het nu verder? Alles hangt af van de evoluties op de valutamarkten. Als de dollar inderdaad verder wegzakt, zal de interesse voor het goud alleen maar toenemen. De dollar kan inderdaad verder wegzakken wanneer Donald Trump daar in het Witte Huis maar blijft aanmodderen. Voorlopig wijst niets er op dat hij zich zal herpakken. Dat is ook de analisten niet ontgaan, want we kregen weer verschillende koopadviezen voor het goud.

En daar zijn grote namen bij. Blackrock adviseert nu om goud te kopen en baseert zich daarvoor inderdaad op wat zich in de Verenigde Staten afspeelt. Russ Koesterich, het boegbeeld van de grootste vermogensbeheerder in de wereld, wijst er dat Washington een steeds onzekere factor dreigt te worden. Zet deze trend zich verder, dan kan het goud in de komende weken en maanden nog hoge toppen scheren. De uitbraak boven 1300 dollar geeft in ieder geval een bijkomend koopsignaal.

Missie EGS
Infoavond Goud & Zilver
Adviesgesprek Goud & Zilver

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.