Chaotische handel in goud wijst op verbetering van het sentiment




In de afgelopen dagen was er sprake van een chaotische handel in goud, waarbij niemand weet wat er zich achter de schermen van de goudmarkt eigenlijk heeft afgespeeld. Alles draaide om grote hoeveelheden papieren goud dat in en uit de markt vloeide. Alles is begonnen met de grote blote verkooporder die vorige week de goudmarkt op stelten zette, maar die er niet in slaagde om de goudprijs van de wijs te brengen.

Technisch gesproken bleef het plaatje voor de goudprijs zelfs ongeschonden, want zodra het belangrijke 200-day moving average werd bereikt, veerde de goudprijs op. Dat herstel gebeurde onder grote volumes, er doken kooporders op voor een gezamenlijk bedrag van 4,50 miljard dollar. Als gevolg daarvan werd het 100-day moving average naar boven doorbroken, wat als een positief signaal werd ervaren.

De chaotische handel in goud wijst op een verbetering van het sentiment op de goudmarkt. Volgens sommige handelaren moet er een verband worden gezocht tussen de bewegingen in de goudprijs en de manipulatie van de koers van de Amerikaanse dollar tegenover de Japanse yen. Maar wie of wat er belang bij heeft om die koers te manipuleren, is niet meteen duidelijk. Overigens volgde de zilvermarkt vanop afstand de bewegingen in het goud.

Wat kunnen we uit die bewegingen in de goudprijs afleiden? Dat de manipulatie van de goud- en zilverprijs op verschillende manieren wordt gevoerd. Blijkbaar volstaat het niet langer om grote hoeveelheden papieren goud op de markt te dumpen om de prijs naar omlaag te krijgen. En dus wordt het onrechtstreeks geprobeerd via zilver of zelfs via de forexmarkten. Maar de kruik gaat zolang te water tot ze barst: op een bepaald moment zal blijken dat het geen enkele zin meer heeft om de financiële markten te manipuleren. En op dat moment zullen zowel de goud- als de zilverprijs door het dak schieten.

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.