Geld tsunami kan goudprijs doen verviervoudigen




Met de eindejaarsperiode op komst is het opnieuw uitkijken naar de mogelijke komst van de ‘fat finger’ op de goudmarkt. De periode tot en met Nieuwjaar is traditioneel een rustige dag op de financiële markten omdat veel beleggers de brug richting weekend maken. Dat betekent dat het vrij makkelijk is om de koersen te manipuleren. Een relatief kleine aan- of verkooporder kan behoorlijk grote bewegingen veroorzaken.

We herhalen nogmaals dat het nog altijd niet duidelijk is wat de bedoelingen van die ‘fat finger’ zijn. Maar één zaak staat als een paal boven water: de goudprijs moet kost wat kost onderdrukt worden. Dat gebeurt dus door ongelimiteerde verkooporder te geven in een dunne markt en die als een zogenaamde ‘vergissing’ te laten doorgaan. Vandaar dus de ‘fat finger’, want men laat het uitschijnen alsof een verkeerde toets is ingedrukt.

Maar in het geval van goud, zilver en de andere edelmetalen moeten we leren verder kijken dan de eigen neus lang is. Het is niet de korte termijn die telt, maar wel de lange termijn. Onze ‘fat finger’ slaagt er niet meer in om de goudprijs noemenswaardig lager te duwen en dat betekent dat hij stilaan aan het einde van zijn latijn is gekomen. Vroeg of laat zal de goudprijs niet meer te stuiten zijn. En in dat geval kan het opwaarts potentieel enorm zijn.

McEwen Mining Inc. Chief Executive Officer Rob McEwen legde in dat verband onlangs een opmerkelijke verklaring af. Naar zijn mening is een tsunami van geld op zoek naar een bestemming. Op een bepaald moment zal dat geld zijn weg vinden naar de goudmarkt en de gevolgen daarvan zullen onvoorstelbaar zijn. De goudprijs kan exploderen, wat volgens McEwen wil zeggen dat 5000 dollar per troy ounce een haalbaar koersdoel kan worden.

Kanaal Z - Munten
Waarom Goud kopen?
Verborgen geheimen

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.