Waarom u dringend goud moet kopen in 2018




De goudmarkt was in de eerste dagen van het nieuwe jaar goed op dreef, waarbij de opwaartse beweging bij de goudprijs voorlopig nog aan kracht wint. Dat betekent dat 2018 zich goed aandient voor goud, zilver en de andere edelmetalen. De fundamentals zien er in ieder geval stevig uit, terwijl anderzijds de analisten milder gestemd lijken ten opzichte van deze activaklasse.

Volgens Craig Hemke, analist voor Sprott Money News & TF Metals Report, zijn er 3 redenen waarom u dringend goud moet kopen. Op de eerste plaats zijn er natuurlijk de geopolitieke risico’s die nooit ver weg zijn. Op het Koreaans schiereiland kan er nog van alles mislopen, ondanks het feit dat Noord-Korea nu toch aan de Olympische Spelen zou willen deelnemen. Daarnaast zijn er natuurlijk nog het Midden-Oosten en, last but not least, wat tegenwoordig de Hot War tussen de NATO en Rusland wordt genoemd.

Maar ook de politieke risico’s vormen een factor die zowel de goud- als de zilverprijs door het dak kan jagen. Er zijn de mid-term elections in de VS. Vanaf de zomer van dit jaar kunnen de beleggers zich daarop focussen, met de mogelijkheid dat de democraten bij die tussentijdse verkiezingen de controle over het Congres kunnen terugwinnen. Ook in andere delen van de wereld, we denken dan op de eerste plaats aan ItaliĆ«, kunnen de spanningen hoog oplopen.

Een risico waar naar onze mening te weinig rekening mee wordt gehouden is dat de dollar van het voorplan zal geduwd worden. De de-dollarisatie is al volop aan de gang, maar zou dit jaar in een stroomversnelling kunnen raken. Dat zou de koers van de dollar naar omlaag duwen en daar moet het goud van kunnen profiteren. Tot slot nog een tip: we houden dit jaar vooral de zilvermarkt in de gaten, want daar zouden wel eens verrassingen kunnen plaatsvinden.

INFORMATIEAVOND GOUD & ZILVER
Exclusieve zilveren 10 kilo munt : 99 stuks
Gratis advies bij u thuis

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.