Goud presteert op lange termijn beter dan aandelen of obligaties




Na een sterke start in de eerste weken van dit jaar was de goudmarkt weer beginnen te sputteren. De goudprijs had vaste voet aan de grond gekregen boven het niveau van 1300 dollar per troy ounce, maar slaagde er niet meer in om door te breken boven 1350 dollar. De Amerikaanse inflatiecijfers bleken echter de juiste aanleiding om het goud weer in vuur en vlam te zetten. Gisteren werd de kaap van 1350 dollar in één forse beweging gerond. De logische vraag luidt nu uiteraard: kan het nog hoger?

Als we PwC Research mogen geloven, hoeven beleggers in goud (en dus ook zilver) zich daarover geen zorgen te maken. Het is slechts een kwestie van tijd alvorens er opnieuw hogere koersen in de noteringstabellen zullen verschijnen. En PwC Research baseert zich daarvoor op de statistieken. Goud presteert op lange termijn beter dan aandelen of obligaties, zo wijzen die statistieken uit. En dat is toch wel een verrassende vaststelling.

Over een periode van 10 jaar is de goudprijs met 6,70% gestegen, over een periode van 20 jaar bedraagt die stijging zelfs 6,80%. Over dezelfde periodes lieten aandelen en obligaties slechts stijgingen met minder dan 5,20% optekenen. Over de periode 1971 tot 2016, zijnde een periode van 45 jaar steeg de goudprijs op jaarbasis gemiddeld met 10%, terwijl de inflatie gemiddeld met 4% toenam. Goud slaagde er dus moeiteloos in om de inflatie te kloppen.

Daarnaast bleken de edelmetalen ook een goede buffer te vormen voor muntontwaarding en zekerheid. Dat verklaart waarom de laatste jaren grote institutionele beleggers meer aandacht aan het goud zijn besteden. Onder andere family offices, institutionele beleggers zoals verzekeraars, pensioenfondsen, sovereign wealth funds en centrale banken staan momenteel aan de koopzijde. En tegen die achtergrond kan het moeilijk anders of de goudprijs zal nog fors hogere regionen gaan opzoeken. Wanneer daar nog wat meer inflatie bijkomt, kan het goud zelfs letterlijk door het dak vliegen.

INFORMATIEAVOND GOUD & ZILVER
Exclusieve zilveren 10 kilo munt : 99 stuks
Gratis advies bij u thuis

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.