Bank of America Merrill Lynch ziet goudprijs stijgen richting 1300 dollar en zelfs meer




De goudmarkt geeft opnieuw tekenen van leven, waarbij de beleggers als gevolg van een ‘crisisgevoel’ opnieuw naar goud, zilver en andere edelmetalen kijken. De goudprijs zit weer stevig in het zadel boven het niveau van 1200 dollar per troy ounce, de zilverprijs heeft de kaap van 14,50 dollar per troy ounce doorbroken. Blijkbaar verwachten de beleggers in de komende maanden vooral veel van de zilvermarkt.

Als head of global commodities and derivatives research bij Bank of America Merrill Lynch is Francisco Blanch van mening dat de goudprijs in 2019 kan doorstijgen tot een gemiddeld prijsniveau van 1350 dollar per troy ounce. Als belangrijkste factor verwijst hij naar de onzekerheid met betrekking tot de Amerikaanse begroting, maar ook naar de bezorgdheid over een verdere escalatie van de handelsoorlogen.

Op kortere termijn wordt de goudmarkt gedomineerd door een sterkere dollar en door hogere rentevoeten. Maar op lange termijn is vooral het hoge deficiet op de Amerikaanse begroting positief voor het goud. Volgens Blanch is het duidelijk dat de belastingverlagingen aan de basis van lagere overheidsinkomsten liggen. Daardoor zal de opwaartse druk op de rentevoeten in de toekomst toenemen.

Blanch bekijkt de zaak vooral op langere termijn, hij vraagt zich af hoe lang het opstapelen van de schulden nog kan blijven duren. Alles draait om de vraag of de Verenigde Staten zich een uitweg uit de volgende crisis zal kunnen lenen. Wanneer het antwoord op deze vraag ‘ja’ is, moet een volgende vraag naar de kostprijs daarvan worden gesteld. Blanch maakt zich daaromtrent weinig illusies: het schuldenprobleem zal alleen maar verergeren en daar kan het goud alleen maar van profiteren.

Informatiedag fysiek Goud & Zilver
Gratis munt bij kennismakingsgesprek
Aanvraag dealership

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.