Prijzen voor goud en zilver kunnen door het dak vliegen




De toegenomen onzekerheid op de beurzen en de obligatiemarkten heeft tot gevolg dat beleggers op zoek naar meer veiligheid opnieuw bij de edelmetalen zijn uitgekomen. De goudprijs is in de afgelopen weken gestegen en hetzelfde kan van de zilverprijs worden gezegd. Van een echte explosie van de goudmarkt is nog geen sprake en op de zilvermarkt is dat in nog veel mindere mate het geval.

Maar wat niet is, kan nog altijd komen. Als we Goldcore mogen geloven, zullen goud en zilver in de loop van dit en volgend jaar fors duurder worden. De analisten van Goldcore houden rekening met een goudprijs van 1650 dollar tegen het einde van volgend jaar. Een troy ounce zilver zou 30 dollar kunnen kosten. Dat betekent niet meer of niet minder dan dan de zilverprijs in de komende maanden zowat zou verdubbelen.

De prijzen voor goud en vooral zilver kunnen door het dak vliegen en dat is volgens Goldcore op de eerste plaats het gevolg van de onderwaardering van deze edelmetalen. Daarnaast wordt ook nog een stevige vraag verwacht van de kant van de consumenten, terwijl het aanbod niet noemenswaardig zou stijgen. Uiteraard zou ook de huidige onzekerheid op de financiƫle markten een rol spelen in het verhaal.

Maar de opgegeven prijsniveaus voor de edelmetalen kunnen nog maar een voorproefje worden van wat ons te wachten staat. Problemen in het financieel systeem kunnen de prijzen helemaal door het dak vliegen. Een goudprijs van 5 tot 10.000 dollar valt dan niet uit te sluiten, terwijl de zilverprijs zelfs zou kunnen stijgen tot 250 dollar per troy ounce. Kortom, Goldcore adviseert ten stelligste om de posities zo snel mogelijk op te bouwen. De volgende versnelde beweging zou er wel eens sneller dan verwacht kunnen komen.

Informatiedag fysiek Goud & Zilver
Gratis munt bij kennismakingsgesprek
Aanvraag dealership

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.