Amerikaanse centrale bank heeft haar greep op het systeem compleet verloren




DoubleLine CEO Jeffrey Gundlach heeft er geen goed oog in. Hij vreest dat we op weg zijn naar het scenario dat zich in 2007-2008 voltrok. De huidige situatie op de financiële markten gelijkt namelijk sterk op die begin 2007. De Amerikaanse centrale bank heeft haar greep op het systeem verloren en dat kan alleen maar als een negatief signaal geïnterpreteerd worden. Gundlach spreekt in dat verband over een volledige capitulatie door de FED.

Die voerde namelijk 3 maanden een totale andere monetaire politiek. Wanneer ze op korte termijn een bocht van 90° maken, hoe kunnen ze dan voorspellen wat er in 2020 zal gebeuren? Dat is de vraag die Gundlach zich stelt. De plotse ommekeer in de Amerikaanse monetaire politiek heeft voor onzekerheid in de economie gezorgd en dat belooft niet veel goeds voor de toekomst.

Gundlach is niet de eerste de beste, hij wordt na de pensionering van Bill Gross de "Bond King" van Wall Street genoemd. Volgens hem is de FED haar geloofwaardigheid volledig kwijt en dat op een moment dat er ‘kryptoniet’ onder het ganse systeem ligt. Daarmee doelt Gundlach op het feit dat de situatie weer even zorgwekkend is als in 2007. De beurs staat hoog terwijl de economie verzwakt. Wat wil zeggen dat er ergens iets niet klopt.

Wat moet de belegger in de huidige omstandigheden doen? Het recept daartoe wordt aangereikt door middel van een bericht over de zilverproductie in de Verenigde Staten. Die productie is namelijk teruggevonden tot het laagste niveau in meer dan 70 jaar. Sinds 2000 is er meer dan 30 miljoen ton aan zilverproductie verloren gegaan. En dat kan maar één zaak betekenen: de zilverprijs is gedoemd om te exploderen. Daarmee is het antwoord op bovenstaande vraag meteen al gegeven: beleg in zilver.

Wat doe ik best voor de globale reset?
Maak een afspraak en wordt de grote winnaar!
Meer weten over het financiële eindspel?

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.