Marktmanipulatie reikt veel verder dan alleen maar de goud- en zilverprijs




Inmiddels is tot veel beleggers het besef doorgedrongen dat de goudmarkt gemanipuleerd wordt. Het scenario is vrijwel altijd identiek: op rustige dagen duikt er regelmatig een verkoper op die grote hoeveelheden goudfutures ongelimiteerd dumpt. De gevolgen laten zich raden: de prijs van het goud gaat flink onderuit. Hetzelfde scenario doet zich voor op de zilvermarkt, waar de zilverprijs eveneens regelmatig onderuit wordt gehaald.

Blijkbaar heeft iemand er belang bij dat goud en zilver vanaf de huidige prijsniveaus niet duurder worden. Maar wie verder kijkt dan de neus lang is, zal met eigen ogen kunnen vaststellen dat niet alleen bij de edelmetalen er sprake is prijs- of koersmanipulatie. Chris Powell, Treasurer en Secretary van het Gold Anti-Trust Action Committee (GATA), wijst op de ernst van het probleem.

Volgens Powell is marktmanipulatie het belangrijkste probleem waar de wereld mee wordt geconfronteerd. Inderdaad wordt de marktmanipulatie op grote schaal toegepast, in zoverre dat er nauwelijks nog markten te vinden zijn waar geen sprake is van manipulatie. Uiteindelijk krijgen we zo een fake wereld waar niets nog geprijsd staat zoals het zou moeten geprijsd staan. Met als gevolg dat we geen eerlijke prijzen meer krijgen voor eender wat.

Het beste voorbeeld is volgens Powell de inflatie. Op basis van de officiële cijfers is die inflatie bij wijze van spreken zo goed als onbestaande. De man in de straat, zowel in de Verenigde Staten als in Europa en in andere delen van de wereld, beseft echter maar al te goed dat de inflatie wel degelijk aanwezig is in het dagelijks leven. Hij (of zij) wordt namelijk dagelijks geconfronteerd met stijgende prijzen. Maar volgens Powell is het effect van manipulatie hoe dan ook tijdelijk: vroeg of laat zal de inflatie wel degelijk stijgen, zoals ook de goud- en de zilverprijs zullen stijgen.

Wat doe ik best voor de globale reset?
Maak een afspraak en wordt de grote winnaar!
Meer weten over het financiële eindspel?

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.