Deze economie is puur fake, kwetsbaar en de barsten in de façade worden duidelijk merkbaar




De jongste weken werd duidelijk dat er wel degelijk iets aan de hand is op de financiële markten. De obligatierendementen zijn in snel tempo gedaald, waarbij het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie de kaap van 2% weer in het vizier heeft gekregen. Daardoor is de kans zo goed als onbestaande dat de Amerikaanse centrale bank op korte of middellange termijn haar basisrente zal verhogen.

Integendeel zelfs, de kansen worden met de dag groter dat de volgende stap die de FED zet een rentedaling zal zijn. Die zou gepaard kunnen gaan met de komst van een recessie. Er is nog een tweede factor die in de richting van een dergelijk minder gunstig scenario wijst, namelijk het feit dat ook de olieprijs weer lager werd gezet. De vraag is waar die olieprijs een bodem zal vinden.

Bonner & Partners is van mening dat er inderdaad een recessie op komst is en dat die sneller zal aanbreken dan algemeen was verwacht. Daarbij wordt ook verwezen naar het feit dat de Dow Jones maar liefst 5 weken op rij is gedaald. Dat is in 8 jaar niet gebeurd en geeft aan dat de beleggers er geen goed oog in hebben. In de huidige omstandigheden is het moeilijk om positief te blijven.

Deze economie is puur fake, kwetsbaar en de barsten in de façade worden duidelijk merkbaar, zo luidt de conclusie van Bonner & Partners. Ook de omgekeerde rentecurve (het rendement op de staatsobligatie op 3 maanden staat hoger dan die op 10 jaar) is een zuiver recessiesignaal. Zowel obligaties als aandelen zijn nu gevaarlijke activa geworden, waar de belegger beter een grote boog omheen maakt. Bonner & Partners geven nu de voorkeur aan een achtergebleven activaklasse als die van de edelmetalen, op de eerste plaats goud en zilver.

Wat doe ik best voor de globale reset?
Maak een afspraak en wordt de grote winnaar!
Meer weten over het financiële eindspel?

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.