Goudmarkt explodeert onder gewicht verzwakkende dollar




Ze hadden het voorspeld en ze hebben het gelijk aan hun kant gekregen: bekende pundits als Paul Tudor Jones en Stanley Druckenmiller, om maar deze 2 te noemen, zijn enkele weken geleden in goud, zilver en andere edelmetalen gestapt. Druckenmiller heeft naar aanleiding daarvan zelfs al zijn aandelen verkocht. Van koersdruk op de beurs van Wall Street is nog geen sprake, maar de goudmarkt is al wel geëxplodeerd. 

De reden daartoe moet gezocht worden bij de Amerikaanse centrale bank. Gouverneur Jerome Powell van de FED liet doorschemeren dat er een verlaging van de rente in juli vrijwel vast staat. Die uitspraak volstond om de koers van de dollar fors onder druk te zetten. Ook in renteland begon het te rommelen: het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie is teruggevallen tot onder 2%.

Dat is een opmerkelijk feit, want het is van november 2016 geleden dat die kaap van 2% naar beneden werd doorbroken. Gary Pollack, head of fixed-income trading bij Deutsche Bank Private Wealth Management, stelde onomwonden dat Powell de facto een renteverlaging in juli heeft beloofd en dat volstond om de dollar neer te hameren. Met als gevolg dat de goudmarkt bijna letterlijk ontplofte.

Hetzelfde gebeurde op de zilvermarkt. De goudprijs schoot vrijdagmorgen door boven 1400 dollar per troy ounce, terwijl de zilverprijs op een afstandje volgde. Toch is één zaak opvallend: niemand maar dan ook niemand heeft geprofiteerd om de opmars van de edelmetalen te stuiten. Dat betekent dat ergens iets of iemand het licht op groen heeft gezet en die stijging heeft toegelaten. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Wat doe ik best voor de globale reset?
Maak een afspraak en wordt de grote winnaar!
Meer weten over het financiële eindspel?

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.