Uitbraak goudprijs kan bevestigd worden




De zomer is begonnen en dit jaar ging de komst van de mooiste periode van het jaar gepaard met een uitbraak van de goudprijs. Vorige week kreeg het goud opnieuw voet aan de grond boven het niveau van 1400 dollar per troy ounce. De vraag is nu of de uitbraak op de goudmarkten bevestigd kan worden. En in dat verband houden we de technische analyse goed in de gaten.

Er werd inderdaad een belangrijke weerstand op 1360 dollar onder grote volumes gerond. Die grote volumes bevestigen de geldigheid van de uitbraak. Om die geldigheid te versterken, zou er nu een terugval moeten komen die de goudprijs weer een paar trapjes lager zet. Die terugval valt te verklaren doordat sommige van de kopers van het eerste uur een tevreden gevoel hebben en een deel van de winst naar de zijlijn willen halen.

Wat die grote verhandelde volumes betreft: het valt op dat de grote hedge funds in de goudmarkt zijn gedoken, de fondsbeheerders geloven dus alvast in een verdere stijging van de goudprijs tot in eerste instantie 1450-1460 dollar. Belangrijk is tevens dat de beweging ook wordt bevestigd door de goudmijnaandelen. Traditioneel stijgen die in een uptrend voor het goud sterker dan de goudprijs zelf.

En dan is er nog de zilvermarkt. Zilver was in de afgelopen jaren zowat de pispaal, niet alleen bij de edelmetalen maar ook op de financiële markten in zijn geheel. De stijging van het goud zou bevestigd worden wanneer ook de zilverprijs een inhaalbeweging uitvoert. Het feit dat er zowel economisch als financieel heel wat verwarring heerst, kan betekenen dat de goudprijs inderdaad rijp is voor een forse opwaartse beweging. We zijn er klaar voor!

Wat doe ik best voor de globale reset?
Maak een afspraak en wordt de grote winnaar!
Meer weten over het financiële eindspel?

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.