Zilverprijs vergt wat geduld




Wat is er op de zilvermarkt aan de hand? Bezitters van het witte metaal hoeven zich niet echt zorgen te maken, want van een variant van het coronavirus is bij zilver is geen sprake. Maar het is wel opvallend dat de zilverprijs er maar niet in slaagt om een vuist te maken. De meeste analisten zijn en blijven positief voor de edelmetalen, maar van een echte doorbraak is er voorlopig geen sprake.

De zilverprijs slaagt er bijvoorbeeld maar niet in om door definitieve doorbraak af te dwingen boven het niveau van 18 dollar per troy ounce. In de afgelopen weken werd regelmatig geflirt met deze grens, maar telkens opnieuw kreeg zilver last van hoogtevrees zodra dit niveau was beklommen. Kenny Fisher van FX Empire blijft niettemin van mening dat het slechts een kwestie van tijd wordt alvorens de zilverprijs boven 18 dollar zal noteren.

Opvallend is de grote volatiliteit op de zilvermarkt, volatiliteit die duidelijk groter is dan die op de goudmarkt. Schommelingen in de goudprijs zijn duidelijk kleiner dan die in de zilverprijs. Het belang van de kaap van 18 dollar voor zilver wordt met de dag groter, inmiddels heeft zich daar een stevige weerstand ontwikkeld. Wanneer die wordt doorbroken, kan het potentieel voor een verdere stijging enorm zijn.

De volgende weerstand ligt vervolgens op 18,60 dollar en daarna op 19 dollar. Steun ligt momenteel op 17,65 dollar en daarna op 17,50 dollar. De echte doorbraak voor zilver kan gebeuren wanneer ook goud de weg naar omhoog terugvindt. Ten opzichte van het gele metaal is zijn witte neefje duidelijk ondergewaardeerd. In geval van een stijging van de goudprijs kan de zilverprijs compleet door het dak vliegen.

Wat doe ik best voor de globale reset?
Maak een afspraak en wordt de grote winnaar!
Meer weten over het financiële eindspel?

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.