Goldman Sachs is van mening dat goud immuun is tegen het Coronavirus




De nieuwe week is onder de grootste onrust begonnen op de financiële markten. Afgezien van de Coronacrisis, die nadrukkelijk aanwezig blijft in de media, is er ook de oorlog die op de oliemarkten wordt uitgevochten. De Saoedi’s hebben hun olieproductie fors opgetrokken in een poging om de Russen een pad in de korf te zetten. Rusland stelde zich namelijk op als een dwarsligger wat een verlaging van het productieplafond betreft.

Gevolg is dat de olieprijs fors onderuit is gegaan. Dat is enerzijds goed nieuws voor de wereldeconomie, maar verhoogt anderzijds het crisisgevoel. Sommige analisten vrezen dat de kredietmarkten weer gaan toevriezen, waardoor we een herhaling zouden kunnen krijgen van de crisis van 2007-2008. De beleggers vluchten dan ook massaal naar veilige vluchthavens zoals de Amerikaanse staatsobligaties en de Japanse yen.

En niet te vergeten goud. Terwijl andere activaklassen fors terrein moesten prijsgeven, hield de goudprijs goed stand. In tegenstelling tot zilver, waar de prijs onder druk kwam te staan. Het blijft een opmerkelijk fenomeen dat de goudmarkt veel beter standhoudt dan de zilvermarkt. Ongetwijfeld speelt mee dat zilver ook heel wat industriële toepassingen heeft. In geval van een recessie kan de vraag naar zilver fors dalen.

Goldman Sachs besteedde de afgelopen uren zowel aandacht aan de oliemarkt als aan de goudmarkt. Volgens de analisten van de Amerikaanse broker kan de olieprijs terugvallen tot 20 dollar per vat, maar zou de goudprijs bestand moeten zijn tegen de Coronacrisis. Volgens Goldman Sachs zal goud blijven presteren zolang de gevolgen van de uitbraak van het Coronavirus niet volledig duidelijk zijn.

Wat doe ik best voor de globale reset?
Maak een afspraak en wordt de grote winnaar!
Meer weten over het financiële eindspel?

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.