Is Donald Trump een belangrijke bondgenoot van de goudprijs?


De Amerikaanse presidentsverkiezingen vinden in november plaats, maar de strijd tussen de kandidaten van republikeinen en democraten groeit in een snel tempo naar een hoogtepunt toe, in zoverre zelfs dat de afspraak stilaan voorspeld kan worden. De voorverkiezingen, waarbij de verschillende kandidaten ongehinderd met modder naar elkaar konden gooien, leverden een spektakel om van te smullen op. Tenminste wanneer u van wansmaak houdt. De komende maanden beloven meer van hetzelfde te worden, want democratie is in de Verenigde Staten een televisiespektakel geworden.

Hebt u al ooit Hillary Clinton al voor miljoenen kijkers zien blaffen als een hond? Dan hebt u ongetwijfeld een deel van het verkiezingsdebat gemist. Hebt u al ooit 2 republikeinse kandidaten elkaar ongegeneerd zien uitschelden (hun namen zullen we u maar besparen, zeker?) Hebt u al een kandidaat-president horen roepen dat hij het zo beu is om te winnen dat hij bij wijze van snakt naar verliezen? In dat geval hebt u één van de optredens van Donald Trump geweest. Die man heeft zich ontpopt tot een regelrechte hond in het kegelspel.

Want zelfs de eigen republikeinse partij is als de dood dat Trump de nominatie zal winnen. De man is namelijk niet veel meer dan gebakken lucht die links en rechts wat slogans de wereld inslingert. Helaas bestaat er een (water?)kans dat onze vriend Donald de volgende president van de United States of America wordt. Of de wereld naar deze man moet uitkijken durven we echter te betwijfelen. Zijn politieke visie is eigenlijk onbestaande, behalve dat hij voortdurend van alles bazelt over de grootheid van de VS die hij in ere wil herstellen.

De enige sector die eventueel mag uitkijken naar de komst van Trump als nieuwe president, is de goudsector. David Govett van commodities broker Marex Spectron met hoofdzetel in Londen is van mening dat veel beleggers op zoek naar veiligheid goud zullen kopen wanneer Trump uiteindelijk toch aan het langste eind zou trekken. James Sutton, portfolio manager bij het global natural resources equities team bij J.P. Morgan Asset Management zit op dezelfde golflengte. Hij gelooft dat Trump als president de dollar een oplawaai van jewelste zal geven, maar anderzijds de goudprijs door het dak kan jagen



Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.