Islamitische kopers kunnen goudprijs door het dak jagen


Er zijn veel argumenten aan te brengen die een verdere stijging van de goudprijs rechtvaardigen. De belangstelling voor goud, zilver, platina en andere edelmetalen is groter dan ooit. Die interesse heeft op de eerste plaats te maken met de onzekerheid over de toekomst van het financieel systeem. Steeds meer beleggers krijgen de indruk dat we op het scherp van de snede leven en dat er vroeg of laat iets kan mislopen.

De grote crisis van 2007-2008 is ogenschijnlijk opgelost, maar schijn bedriegt waarschijnlijk in dit geval. Want de maatregelen die noodzakelijk waren om die crisis aan de kant te schuiven, zijn niet genomen. De centrale banken hebben met allerlei lapmiddelen het kwaad bestreden, maar zijn op geen enkel moment overgegaan tot de kern van de zaak. Met als gevolg dat die crisis als een boemerang weer kan terugkeren in het gezicht van de wereldeconomie.

En dan komt natuurlijk het goud weer in beeld. Steeds meer grote beleggers hebben in de afgelopen maanden de goudmarkt herontdekt. Jarenlang lagen de edelmetalen in het verdomhoekje, maar het ziet er naar uit dat ze van een nieuwe toekomst mogen dromen. Bovendien is er een factor opgedoken die de stijging van de goudprijs in een stroomversnelling kan brengen. Met als gevolg dat goud wel eens veel sneller dan verwacht fors in prijs zou kunnen stijgen.

Islamitische kopers kunnen de goudprijs door het dak jagen, want die krijgen nu mogelijk min of meer volle toegang tot de goudmarkt. Aanleiding is een wijziging in de Sharia wetgeving, wijziging die werd opgesteld in onderling overleg met de World Gold Council. Concreet wil dat zeggen dat zowat anderhalf miljard aanhangers van de islam nu in goud mogen beleggen. Wanneer ze dat ook effectief zullen doen, kan het niet anders of de goudprijs zal door het dak vliegen.


 

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.