Beleggen in goud met een hefboomeffect? Probeer zilver eens


Wilt u beleggen in goud met een hefboomeffect? Probeer zilver dan eens, want het potentieel voor de zilverprijs zou wel eens hoger kunnen zijn dan dat voor de goudprijs. Zacks Equity Research merkt op dat een algemene zwakte in de globale financiële markten geleid heeft tot hogere prijzen voor de edelmetalen. De beleggers maken zich vooral zorgen over de economische situatie in China, een land dat de afgelopen maanden regelmatig met tegenvallende macro-economische indicatoren heeft uitgepakt.

De rally bij de edelmetalen in de eeste helft van dit jaar ging bovendien gepaard met een verdere daling wereldwijd van de rentevoeten. De Amerikaanse centrale bank lijkt op korte termijn niet geneigd om de rente te verhogen en dus staat niets een verdere stijging van de goud- en zilverprijs in de weg. Maar daarbij dient opgemerkt dat goud veel harder in prijs is gestegen dan zilver. Wanneer de vergelijking tussen beiden wordt gemaakt, moet er rekening gehouden worden met de correlatie tussen beiden. Steeds meer analisten adviseren nu om zilver te kopen, op de eerste plaats aan beleggers die met een leverage in goud willen beleggen. Zij verwachten dat elke stijging van de goudprijs met 1% zal leiden tot een stijging van de zilverprijs met 1,45%. Tot dusver valt van deze correlatie niets te merken en dat heeft waarschijnlijk te maken met een zwakkere vraag naar zilver voor industrieel gebruik in China. Maar deze factor zal in de komende maanden waarschijnlijk minder zwaar gaan wegen, aangezien de zilvermarkt vooral door de beleggers zal gemaakt worden. In de afgelopen jaren zijn heel wat projecten voor de ontwikkeling van zilvervoorraden uitgesteld of zelfs afgelast. Daardoor zal in de komende maanden en jaren het aanbod van zilver op de markt geleidelijk aan teruglopen. De combinatie van een lager aanbod met een sterkere vraag vanuit de hoek van de beleggers zal automatisch moeten leiden tot een stijging van de zilverprijs. Die stijging kan bijzonder fors worden, want wereldwijd valt een toegenomen belangstelling voor zilver vast te stellen. Naarmate de prijs oploopt, kan er zelfs sprake zijn van een exponentiële stijgingsfase.



Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.