De komende storm zal 10.000 miljard dollar in rook doen opgaan


In zijn Weekly Market Comment besteedt de Amerikaanse columnist John Hussman elke week uitgebreid aandacht aan wat er op de financiële markten gebeurt. Het zal u waarschijnlijk niet verbazen dat wat hij ziet Hussman niet bepaald optimistisch heeft gemaakt. Hij waarschuwt zijn lezers regelmatig op het ergste voorbereid te zijn, want er staat ons een klap te wachten waar we niet goed van zullen zijn.

Volgens Hussman is het een veeg teken dat de Amerikaanse beurzen sinds het midden van 2014 nog nauwelijks iets hebben laten zien. Wall Street heeft per saldo zijdelings bewogen, hoewel er natuurlijk individuele aandelen zijn die wel vooruit- of achteruitgang hebben laten zien. De relatieve stabiliteit van de beurskoersen zou er op wijzen dat de beleggers het poeder droog houden vanwege de grote onzekerheid die er momenteel heerst.

Technisch gezien beleven we momenteel een stabilisatiefase die een toekomstige beweging voorafgaat. Hoe langer de koersen zijdelings bewegen, hoe groter die beweging zal zijn. En welke richting die beweging zal hebben, is volgens Hussmann niet moeilijk te voorspellen. Alleen in 1929 en 2000 waren de beurskoersen meer overgewaardeerd dan tegenwoordig het geval is. Bovendien hebben zich in sommige segmenten van de markt duidelijke zeepbellen gevormd.

En dan haalt John Hussman het grof geschut boven. De komende storm zal 10.000 miljard dollar in rook doen opgaan, want ooit zullen de beleggers opnieuw met de realiteit geconfronteerd worden. En die realiteit wil dat de fundamentals onder de beurskoersen allesbehalve goed zijn. Vanaf de huidige niveaus rekent Hussman op een correctie met 40 tot 50% in de Dow Jones en dat is een klap die kan tellen. Hij adviseert dan ook om het zekere voor het onzekere te nemen en dus goud, zilver, platina en andere edelmetalen achter de hand te houden.



Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.