Goud zal de beurs blijven kloppen in de komende 10 jaar

Er zijn veel redenen waarom u goud in portefeuille MOET hebben. Op de eerste plaats is het huidige financieel systeem verdoemd, het houdt de kiemen van zijn eigen ondergang in. De centrale banken hebben het spel grof gespeeld, maar ze zullen loon naar werken krijgen. We spelen nu in de verlengingen van een match die hoe dan ook op zwaar verlies voor de deelnemers zal uitdraaien. Tenzij die deelnemers tijdig hun voorzorgen hebben genomen.

Goud zal de beurs blijven kloppen in de komende 10 jaar en de reden waarom heeft te maken met de correlatie tussen beide activaklassen. Of beter nog aan het ontbreken van een positieve correlatie tussen de 2. In de afgelopen 45 jaar is er namelijk van een link tussen de goudprijs en de S&P 500 geen sprake geweest. Daarom is het belangrijk dat belegger diversificatie zoeken op de goudmarkt of op de markten voor andere edelmetalen, kwestie van beschermd te zijn als de beurskoersen weer eens kopje onder gaan.

Bovendien moet er ook rekening gehouden worden met het schuldenprobleem. Dat is volledig uit de hand gelopen, zoals de meesten onder ons wel weten. Het is onwaarschijnlijk dat de schuldengraad in de komende 10 jaar zal afgebouwd worden en dat maakt de financiƫle markten steeds nerveuzer. Steeds meer beleggers zullen daarom hun toevlucht nemen tot goud als bescherming tegen een verder uit de hand lopen van het schuldenprobleem.

Dat die onzekerheid toeneemt, blijkt uit het feit dat steeds meer beleggers (maar ook spaarders die de superlage rentevoeten beu zijn) hun toevlucht zoeken bij goud. Daardoor kan de goudprijs op termijn alleen maar stijgen. Vooral de Chinezen geven de toon aan bij het opbouwen van hun goudvoorraden. Vorig jaar kochten Chinese beleggers bijna 1000 ton goud of 3,70% meer dan het jaar voordien. En ook dit jaar zal die vraag gestegen zijn. Een stijgende vraag kan alleen maar leiden tot hogere goudprijzen. Want ook in andere landen is de vraag door het plafond gevlogen.



Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.