Het goud bevindt zich in een belangrijke bull markt



De goudprijs heeft er in de afgelopen weken niet zo veel meer van gebakken, in zoverre dat sommige analisten weer onheilsberichten over de edelmetalen beginnen rond te strooien. Vooral die van Rabobank bakken het erg bruin, in zoverre dat ze een complete instorting van de goudmarkt voorspellen. Af en toe slaan ook bij de analisten de stoppen blijkbaar wel eens stevig door. Het team van Rabobank voorspelt namelijk dat het goud ruim in waarde zal dalen, met als mogelijk koersdoel zelfs 500 dollar per troy ounce.

De kans is groot dat Rabobank deze voorspelling gewoon heeft gedaan om eens in de kijker te lopen, want met hun adviezen hebben ze de afgelopen maanden nauwelijks de pers gehaald. Strategisch gezien kan het een goede zet zijn om 1x met een spectaculaire voorspelling uit te pakken, want zeker in de vakantieperiode springen de media daar meteen op. Zelfs wanneer de voorspelling in kwestie geen bewaarheid wordt is er geen man overboord. Want binnenkort is toch iedereen vergeten wat Rabobank had voorspeld.

Maar er zijn ook analisten die hun werk serieus doen en dan denken we bijvoorbeeld aan die van DBS Group Holdings Ltd. Het team van deze bank voorspelde tijdig de rally bij het goud en hebben geleidelijk aan hun koersdoelen naar boven aangepast. Dat doen ze trouwens nog steeds want DBS Group gelooft sterk in de edelmetalen. Het goud bevindt zich in een belangrijke bull markt en fors hogere prijzen zitten in de pijplijn, aldus deze bank. Daarom loont het de moeite om bij elke correctie de posities verder uit te bouwen.

De goudmarkt mag onder andere rekenen op de onzekerheid die er zal blijven heersen rond de mogelijke komst van Donald Trump naar het Witte Huis. Trump is nog altijd officieel de kandidaat van de Republikeinen en maakt dus alleszins een theoretische kans om de volgende president van de Verenigde Staten te worden. Maar niet alleen DBS gelooft in goud, zilver, platina, rhodium enzovoort. Ook Francisco Blanch, head of commodities research bij Bank of America Merrill Lynch, herhaalde vorige week zijn voorspelling dat de goudprijs kan stijgen tot 1500 dollar. Het is nu gewoon wachten op de volgende beweging omhoog op de goudmarkt.



 

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.