Manipulatie goudprijs gaat onverminderd verder


Er is iets vreemds aan de hand met het goud, maar eigenlijk wisten we dat al langer. Het lijkt wel alsof een onbekend iemand achter de schermen de goudprijs als een pop aan een touwtje doet dansen, met de uiteindelijke bedoeling om die prijs naar omlaag te krijgen. Of met andere woorden: de werking van de vrije markt wordt in het geval van de edelmetalen volledig afgeremd. Dat onbekende ‘iets’ dat aan de touwtjes trekt, wil in geen geval dat de goudprijs stijgt.

Op maandag 3 oktober was het weer zo ver: er werd eens te meer een dumporder gegeven op de Comex in New York. De dag was niet toevallig gekozen: de Joden vierden die dag hun nieuwjaar, terwijl ook de Chinezen gedurende twee dagen aan de feestdis zaten. Het laat zich raden dat de markt relatief leeg was, het ideale moment om toe te slaan voor iemand die de goudprijs wil manipuleren.

Door goudfutures ongelimiteerd te verkopen kan het natuurlijk niet anders of de goudmarkt beleefde de zoveelste slechte dag. Dat er iets vreemds aan de hand is, blijkt uit het feit dat de order ongelimiteerd werd geplaatst. Iedereen die goed bij zijn verstand is zou namelijk met limieten werken, kwestie van een zo goed mogelijke prijs te krijgen.

Uiteraard kon het zilver de dans niet ontspringen, de zilverprijs kreeg eveneens een dreun met de hamer. Op de zilvermarkt was de schade zelfs nog groter, want het witte metaal reageert meestal zoniet altijd met een hefboomeffect op bewegingen bij het goud. De belangrijkste vraag die we ons moeten stellen is de volgende: wie of wat heeft er in hemelsnaam belang bij om de prijzen voor edelmetalen te manipuleren? We kunnen in dat verband alleen maar gissen dat JP Morgan Chase een hand in het spel heeft. Maar keiharde bewijzen daarover op tafel leggen, is helaas niet mogelijk.



 

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.