Een sterk koopsignaal voor goud dat nog (bijna) niemand heeft opgemerkt



In de afgelopen dagen heeft het goud zich opnieuw van zijn betere zijde laten zien. De goudprijs is weer door de kaap van 1300 dollar gebroken en dat kan volgens sommige analisten het signaal geven dat er nog hogere prijzen in het vat zitten. Daarbij wordt zelfs gedacht aan een koersdoel van 1500 dollar voor het einde van dit jaar. De goudmarkt heeft opnieuw de wind in de zeilen, zoveel is zeker.

Maar op basis van welke indicatoren mag een koersdoel van 1500 dollar vooropgezet worden? Er is een koopsignaal voor goud gegeven dat nog (bijna) niemand heeft opgemerkt. Dat signaal heeft niets te maken met fundamenteel onderzoek bij de bedrijven actief in de sector goudmijnen of bij andere interne factoren. Sinds 2000 is het signaal in kwestie nog maar 3x opgedoken en telkens werd het nadien bevestigd. Het betreft dus een signaal dat we niet zo maar kunnen negeren.

Dat signaal is meer bepaald de gold-silver ratio, de prijs van 1 troy ounce goud ten opzichte van 1 troy ounce zilver. Die verhouding staat nog steeds relatief hoog en dan is het de moeite waard om te kijken wat er in het verleden gebeurde wanneer dat eveneens het geval was. De NYSE Arca Gold Miners Index (GDM) steeg in de lente van 2003 fors na het afgeven van een dergelijk signaal.

De koers van deze index verdrievoudigde zelfs in de maanden nadien, terwijl ook de goudprijs door het dak vloog. In 2008 zagen we hetzelfde beeld, met als gevolg dat de goudprijs over een periode van 3 jaar in prijs verdubbelde. In januari van dit jaar was het weer prijs, met de gekende gevolgen. Maar op basis van de prestaties geleverd in het verleden, is er nog een groot hausse-potentieel voorhanden. De gold-silver ratio was gedaald van 83 naar 65, maar inmiddels opnieuw gestegen tot 72. We mogen ons nu schrap zetten voor de volgende beweging bij het goud.


 

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.