Pensioenfondsen raken in steeds nauwere schoentjes





We trappen uiteraard een open deur in door te stellen dat onze pensioenen gevaar lopen. Groot gevaar zelfs, want de overheid zal er met de beste wil van de wereld niet in slagen om iedereen een fatsoenlijk pensioen uit te betalen. Ondanks herhaalde waarschuwingen lijkt niemand echt wakker te liggen van de pensioenproblemen. Er heerst een soort mentaliteit van ‘après nous le déluge’. Na ons de zondvloed of zoiets. Maar niet alleen de overheden staan met de billen bloot.

In de meeste landen zijn steeds meer pensioenfondsen gedwongen om toe te geven niet meer te kunnen voldoen aan de aangegane verbintenissen. Vorige week was er het bericht dat de politieagenten en brandweermannen van de Amerikaanse stad Dallas minder pensioen zullen krijgen dan hen was toegezegd. Maar dit is slechts één voorbeeld van de velen. Het kan bovendien nog altijd slechter.

Het pensioenfonds van de staat Illinois moest deze week met de schaamrood op de kaken toegeven dat de dekkingsratio nog maar 37,60% bedraagt. Dit pensioenfonds kan voor een bedrag van ongeveer 130 miljard dollar niet meer voldoen aan aangegane verplichtingen. Uiteraard kan de staat Illinois het niet maken dat de uitkering van de pensioenen wordt onderbroken of dat de rechthebbenden niet de volle pot krijgen waar ze recht op hebben.

En dus zullen de belastingbetalers maar weer eens kunnen opdraaien voor de geleden schade. De werkende mannen en vrouwen zullen dus aangesproken worden om het gat te dichten. Maar ook daar is een rood lampje gaan branden, dit naar aanleiding van een rapport van de Verenigde Naties. In dit rapport staat te lezen dat 2/3de van de arbeiders in de ontwikkelde wereld door robots zal vervangen worden. Blijft dus de vraag wie in hemelsnaam die pensioenen nog zal kunnen garanderen. We laten de lezer zelf het antwoord op deze vraag formuleren.



 




Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.