25 Amerikaanse steden bevinden zich aan de rand van de afgrond



Is de wereld in de 21ste eeuw (of liever in de eerste 16 jaar van die eeuw) een betere plaats geworden? We denken dat we op deze antwoord een negatief antwoord moeten geven. Overal in de wereld wordt er gevochten, met als gevolg dat we hier in Europa door vluchtelingen worden overspoeld. De problemen zijn veelzijdig en lijken naarmate de jaren verstrijken alleen maar in omvang toe te nemen.

Want de oorlogssituaties in andere delen van de wereld worden geleidelijk aan naar hier overgeplaatst door ontwortelde mensen die geen andere keuze meer hebben dan zich elders te vestigen. Langzamerhand worden onze steden daardoor onleefbaar. Voorlopig worden de meeste problemen gemaskerd door ons sociaal vangnet. Dat vertoont echter steeds meer barsten. De problemen zullen echter in ongekende vorm het hoofd opsteken wanneer we hier nog eens in een zware crisis belanden. Een voorsmaakje van wat ons dan te wachten staat, zien we in de Verenigd Staten.

Daar zijn de barsten in het sociaal vangnet in snel tempo aan het groter worden. 25 Amerikaanse steden bevinden zich aan de rand van de afgrond, waaronder klinkende namen als Baltimore, Detroit, Washington D.C., New York, Philadelphia enzovoort. In deze steden is van een diepe kloof sprake tussen politie en bevolking, tussen bevolkingsgroepen onderling en ga zo maar door. Onlusten, plunderingen, verkrachtingen enzovoort zijn er schering en inslag, hoewel ze niet altijd het nieuws halen.

Naarmate de tijd verstrijkt zullen de problemen in steeds acutere vorm aan de oppervlakte komen. De staat California heeft bijvoorbeeld veel zwaardere pensioentoezeggingen lopen dan ze ook maar ooit zal kunnen waarmaken. Los Angeles, San Francisco, San Diego en de omliggende regio’s zijn tikkende tijdbommen die op een willekeurig moment kunnen ontploffen. Waarna het nog slechts een kwestie van tijd zal zijn alvorens de crisis zal overwaaien naar de rest van de wereld.

Vraag gratis advies over investeren in fysiek goud en zilver

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.