De manipulatie van de goudprijs is al jaren aan de gang


Tegenwoordig worden we overspoeld met samenzweringstheorieën, er zijn sommige mensen die achter elke boom wel een samenzwering vermoeden. Zo wordt al jarenlang beweerd dat de goudmarkt wordt gemanipuleerd. Iets of iemand zou er belang bij hebben dat de goudprijs afgeremd wordt, zodat die niet te ver kan doorstijgen. En dat iets of iemand kunnen uiteraard alleen maar de centrale banken zijn.

Waarom de centrale bankiers het goud onder de duim houden, is dan weer goed bewaard geheim. Of toch ook weer niet? Enkele jaren geleden verscheen er al een boek over het onderwerp. De manipulatie van de goudprijs is al jaren aan de gang, zo leert ons dit boek. Het boek betreft ‘Geheime Goldpolitik’ (uitgegeven bij Finanzbuchverlag), van de hand van Dimitri Speck. Het boek werd vertaald onder de titel ‘The Gold Cartel’ (Palgrave Macmillan).

Er komt in het boek onder andere een gesprek tussen een trader van Deutsche Bank en een collega van UBS aan bod, waaruit blijkt dat beiden transacties uitvoerden waarbij de regels van de vrijemarkteconomie zonder boe of ba aan de laars werden gelapt. Vooral Deutsche Bank heeft op het vlak van manipulatie een kwade naam. Momenteel wordt de naam van de grootste Duitse bank al in 7000 rechtszaken vermeld.

Speck stoelt zijn zaak vooral op charts die de Average Intraday Price Movements uitdrukken. Hij heeft een systeem ontwikkeld waardoor verdachte prijsbewegingen gesignaleerd kunnen worden. Blijft de vraag waarom deze manipulatie op grote schaal plaatsvindt. Daar kan maar één antwoord op mogelijk zijn: achter de schermen wordt volop een nieuw financieel systeem voorbereid waar goud een belangrijke rol in zal spelen. Het is dus zaak om de evolutie van de goudprijs in de komende maanden goed in de gaten te houden.

Gouden munten kopen
Zilveren munten kopen
Goudbaren kopen

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.