Dow Jones op 20.000 punten? De kater kan wel eens sneller dan verwacht komen



De komst van Donald Trump naar het Witte Huis heeft nog meer kopers naar de beurs van Wall Street gelokt, in zoverre dat de Dow Jones inmiddels de kaap van 20.000 punten in het vizier heeft gekregen. Trumponomics heeft dus een golf van euforie veroorzaakt, iets wat enkele maanden simpelweg ondenkbaar was. Toen werd de republikeinse president nog als een boeman afgeschilderd. Maar inmiddels heeft de Dow op 16 beursdagen nieuwe recordniveaus laten optekenen.

De reactie van de beurs valt te verklaren door het feit dat Trump de dure eed heeft gezworen om de Amerikaanse economie een face lift te geven. Hij wil 1000 miljard dollar investeren in die economie, een bedrag dat absoluut geen kattenpis mag genoemd worden. Waar dat geld vandaan moet komen heeft Trump niet verteld, hij beschouwt het blijkbaar als vanzelfsprekend dat er nog wat meer schulden gemaakt zullen worden.

Maar ook hier gaat de kruik zolang te water tot ze barst. Het schuldenprobleem was weliswaar geen item tijdens de verkiezingsstrijd, maar het zal hoe dan ook opnieuw boven water komen. Het vervelende aan schulden is namelijk dat ze niet geneigd zijn om vanzelf te verdwijnen, ze blijven de schuldenmaker achtervolgen. En dat zal Trump op een bepaald moment eigenhandig mogen ervaren. Misschien zelfs al sneller als hij nu denkt.

De Dow Jones op 20.000 punten dankzij Trump in het Witte Huis? De kater kan wel eens sneller dan verwacht komen. Binnen de republikeinse partij groeit de weerstand tegen het roekeloos uitgeven van geld. Boegbeeld Mitch McConnell van de republikeinen beschouwt het huidige Amerikaanse schuldenniveau als ‘zeer gevaarlijk’. De nieuwe president kan het dus nog aardig moeilijk krijgen om zijn stimuleringspakket gelanceerd te krijgen.

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.