Duitsland wordt het stilaan beu om de Moeder Theresa van Europa te spelen









Angela Merkel wordt steeds harder op de korrel genomen voor haar vluchtelingenpolitiek, maar de Duitse kanselier heeft nog andere zorgen aan haar hoofd. Steeds meer Duitsers stellen stilaan de rol van hun land binnen Europa in vraag. Duitsland wordt het stilaan beu om de Moeder Theresa van Europa te spelen, waarbij het geld mag overhandigen aan landen in problemen.

De vrees neemt namelijk hand over hand toe dat de Duitse overschotten linea recta naar Zuid-Europa getransfereerd zullen worden om daar de gaten te dichten die in de Europese muur zijn geslagen. De Duitsers hebben in belangrijke mate mogen opdraaien voor de redding van Griekenland en dat gebeurde al met frisse tegenzin. Onze oosterburen staan dus niet te trappelen om andere landen in problemen helpen overeind te houden.

Steeds meer Duitsers zijn van mening dat het zo niet verder kan en dat er dringend iets moet veranderen. Het opmerkelijke is dat ook Roland Berger zijn standpunt over Europa onlangs drastisch heeft herzien. Berger is buiten zijn eigen land misschien minder bekend, maar hij is nog de oprichter van het bekendste Duits consultancybedrijf. In het verleden was hij altijd een fervent voorstander van Europa.

Daar is echter verandering in gekomen, want nu roept hij Duitsland op om Europa de rug toe te keren. Berger is het beu dat zijn land wordt beschouwd als de Maecenas van Europa. De hardwerkende Duitsers worden in zijn ogen misbruikt om een aantal Zuid-Europese landen te sponsoren die het niet zo nauw nemen met de arbeidsethos. Hij is overigens niet de enige die aandringt op het vertrek van Duitsland uit de eurozone. Het spreekt voor zichzelf dat de exit van Duitsland uit de eurozone een crisis van jewelste zou uitlokken.

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.