Eindelijk meer duidelijkheid over de verhouding islam en goudmarkt



Nieuwe regels om te investeren in goud hebben een markt van 1,60 miljard islamitische kandidaat-kopers voor edelmetalen binnen handbereik gebracht. Tot dusver was de verhouding die moslims moesten innemen ten opzichte van een belegging in goud allesbehalve duidelijk. Mocht het of mocht het niet? De koran gaf hieromtrent geen uitsluitsel, zodat de meeste moslims voor een afwachtende houding kozen.

Maar inmiddels is er meer duidelijkheid geschapen, dit na de lancering van wat de Shariah Standard on Gold wordt genoemd. Deze gids leert de moslims hoe ze conform met hun godsdienst moderne financiƫle producten die in goud beleggen mogen gebruiken. Zodra deze Shariah Standard on Gold goed is doorgedrongen in de moslimwereld, kan het een stuk drukker worden op de goudmarkt. Met uiteraard een hogere goudprijs tot gevolg.

The Accounting and Auditing Organisation for Islamic Financial Institutions (AAOIFI) en de World Gold Council (WGC), die samen jarenlang hebben onderhandeld over de samenstelling van de gids, maakten op 5 december gezamenlijk de officiƫle oprichting van de Shariah Standard on Gold bekend. Vreemd genoeg had het bericht geen onmiddellijke stijging van de goudprijs tot gevolg.

Aram Shishmanian, chief executive officer van de World Gold Council, stak zijn tevredenheid over de totstandkoming van de Shariah Standard on Gold niet onder stoelen of banken. Hij verwacht dat de interesse in goudbeleggingen in de komende jaren geleidelijk aan zal toenemen. In het eerste kwart van volgend jaar zal een bruikbare handleiding gepubliceerd worden, die in de maanden nadien op grote schaal in de islamwereld zal verspreid worden.

Verschillende soorten gouden munten
Verschillende soorten zilveren munten
Verschillende soorten goudbaren

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.