ERGO, hoofdsponsor Rode Duivels stopt ermee


De maatschappij Ergo, één van de hoofdsponsors van de rode duivels stopt ermee. Toch wat betreft het verkopen van nieuwe levensverzekeringen en pensioenspaarproducten. Wat dit betekent voor de rode duivels en of de sponsoringsovereenkomst in het gedrang komt is nog niet geweten.

Klanten ERGO

Overal lezen we de bezorgdheid van mensen-klanten die een overeenkomst hebben afgesloten bij de verzekeraar. En dat er van de 338 banen 200 op de tocht zouden staan.

Ergo meldt in een persbericht dat de moeilijke economische context van lage rentevoeten, die een impact heeft op de winstgevendheid van levensverzekeringsproducten, vooral Ergo in België treft en Luxemburg, door zijn primaire focus op levensverzekeringen en zijn kleinere schaalvoordeel in de markt".

Voor de mensen die al een Ergo-levensverzekering hebben afgesloten, verandert er niks, zegt Ergo. De verzekeraar garandeert dat hij de bestaande contracten zo efficiënt mogelijk gaat beschermen en beheren. "De klanten moeten zich geen zorgen maken over de uitbetaling van de verzekerde bedragen op de einddatum. Wij zullen onze verplichtingen nakomen", klinkt het.

Het Duitse Ergo International heeft toegezegd om het kapitaal van de Belgische onderneming met meer dan 300 miljoen euro te versterken. De Belgische tak van Ergo telt 800.000 klanten, van wie hij 524 miljoen euro aan premies ontvangt.

Maar wat Ergo ondanks de kapitaalinjectie toch in de problemen komt? Ook dan moeten de verzekeringnemers niet bang zijn. Indien de verzekeraar de boeken neerlegt, worden hun inlagen tot 100.000 euro beschermd door het Belgische depositogarantiestelsel.

Bedienden ERGO

De bedienden die dienen af te vloeien zullen het zeer spijtig vinden, maar zij zullen wel een correcte afhandeling krijgen vanuit Ergo en kunnen terugvallen op een sociaal vangnet.

Zelfstandige agenten ERGO

Hierover wordt eigenlijk door niets of niemand met een woord gerept. Toch zullen zij het grootste slachtoffer worden en vele gevallen. Zij hebben immers geen sociaal vangnet om op terug te vallen en of ze een afwikkeling zullen krijgen die hen financieel in staat stelt enkele maanden te overbruggen , daar is zeer weinig tot geen duidelijkheid over. Toch gaat het hier over de grootste groep. Het zou gaan over ongeveer 1.500 man.

Nieuwe uitdaging en toekomst ERGO agenten

Voor deze mensen is het zaak zich zo snel mogelijk op een andere uitdaging te storten of te concentreren en terug inkomsten te verwerven. Met de ervaring en kennis die de meesten onder hen hebben zal het grootste deel wel terug aan de slag kunnen bij andere instellingen. Eén van de instellingen die reeds bereid is met een aantal professionele adviseurs uit het Ergo gebeuren een verkennend gesprek te hebben is Europese GoudStandaard. Europese GoudStandaard is een handelaar in fysiek goud en zilver dat wordt geleidt door, zelf een ex Ergo medewerker, Johnny Verkuringen. Hij bekleedde een tijdje de positie 6 binnen het gebeuren. Verkuringen zegt interesse te hebben in een twintigtal mensen verspreid over Vlaanderen. Geïnteresseerden kunnen met Europese GoudStandaard contact opnemen.

Eén van de zovelen

Het is niet de eerste financiële instelling en zeker niet de laatste die zo een drastische beslissing neemt. De combinatie van de lage rentes, de lage economische groei en de onzekerheid binnen de financiële sector zorgen ervoor dat steeds meer financiële instellingen in nauwe schoentjes komen. 2017 wordt voor velen onder hen erop of eronder.









Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.