Europees idee zal onder tranen en geweeklaag begraven worden


In wiens schoenen kan de schuld geschoven worden over het feit dat het Europees project niet is geworden wat er aanvankelijk van was verwacht? Vaak wordt een beschuldigende vinger uitgestoken naar de euro als bron van alle kwaad. Maar het gaat natuurlijk niet op om een munt met alle zonden van Egypte te overladen, de achterliggende oorzaak voor de mislukking van het euro-project zit veel dieper.

Het Europees idee zal onder tranen en geweeklaag begraven worden, zo stelt Tyler Durden van Zero Hedge. Hij verwijst naar het nieuwe debâcle in Italië, waar in een referendum over herzieningen van de grondwet premier Matteo Renzi door een meerderheid van de Italianen werd weggestemd.

Die hebben de buik vol van de mislukte projecten van hun politici. Ze ervaren de euro als een blok aan het been die hun land eigenlijk alleen maar economisch onheil heeft gebracht. Daarom waren ze niet geneigd om Renzi en zijn klungelende bende meer bewegingsvrijheid te gunnen. Maar ook in Duitsland groeit het ongenoegen. Het land heeft grote leningen toegestaan aan Zuid-Europese probleemlanden en de kans neemt hand over hand toe dat van dat zuur verdiende belastinggeld niets meer zal terugkeren.

Maar wie is dan eigenlijk de schuldige achter deze grandioze flop? Mark Carney, gouverneur van de Bank of England, verwees onlangs opnieuw naar de euro, maar ook hij slaat de bal helemaal mis. De echte schuldigen zijn namelijk de politici die het Europees project opgericht hebben. Zij begrepen compleet niet waarom de Duitse basisrente 3% bedroeg, terwijl de Griekse centrale bank een basisrente van 12% hanteerde. Beide landen zijn geenszins congruent en dat is hen compleet ontgaan. En daar gaan we met zijn allen een hoge prijs voor betalen in de vorm van de komende eurocrisis.

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.