Handelsoorlog zal VS meer schaden dan China


De wereld bereidt zich al enkele weken voor op de komst van Donald Trump naar het Witte Huis. De nieuwe Amerikaanse president heeft in niet mis te verstane woorden te verstaan gegeven dat hij het spel hard wil spelen. Zijn retoriek liet niets aan de verbeelding over, voor hem moeten de Verenigde Staten opnieuw op de eerste plaats komen. Wat er met de rest van de wereld gebeurt, interesseert hem heel wat minder.

Alles wijst er op dat hij aanstuurt op een handelsoorlog met China. Dat land wordt er door Trump van beschuldigd zijn munt kunstmatig laag te houden, kwestie van zo de Chinese bedrijfswereld een valutavoordeel te bieden op de internationale exportmarkten. Maar Marc Faber, de Zwitserse belegger die ook wel bekend staat onder de troetelnaam Dr. Doom, wijst er op dat Trump zelfs niet weet waar hij over spreekt.

In de afgelopen maanden heeft de Chinese overheid alle moeite van de wereld gedaan om de koers van de yuan of reminbi te ondersteunen. De People’s Bank of China is dus tussenbeide gekomen op de valutamarkten om de afbrokkeling van de koers van de nationale munt af te remmen, iets wat Trump duidelijk niet heeft begrepen. Faber heeft echter slecht nieuws voor de nieuwe president.

Een handelsoorlog zal de VS meer schaden dan China aangezien het feit dat Amerikaanse bedrijven meer afhankelijk zijn van de export dan de Chinese. Als voorbeeld werd verwezen naar technobedrijven als Oracle en Adobe Systems die sterk exportgericht zijn. Als Trump zich als een dolle stier op een handelsoorlog stort, zou hij niet alleen de VS maar de ganse wereld wel eens in een zware crisis kunnen storten.

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.