Katten in het nauw doen rare sprongen, ook in Dallas


Aan deze kant van de Atlantische Oceaan wordt er weinig aandacht aan besteed, maar de problemen met de Amerikaanse pensioenen nemen hand over hand toe. Onderhuids groeit de idee dat onze pensioenen onbetaalbaar zijn, maar iedereen doet alsof de neus bloedt. Het probleem wordt slechts geconstateerd als het niet anders meer kan. Met andere woorden: als iedereen met de rug tegen de muur staat.

Bij de politie en de brandweer van de Amerikaanse stad Dallas is het inmiddels zo ver. Het pensioenfonds van de politieagenten en de brandweermannen is bijna leeg, daar valt geen speld meer tussen te krijgen. En dus moet er uit een ander vaatje getapt worden. Het Dallas Police and Fire Pension System (DPFP) heeft de ongekende maatregel moeten treffen om geen opvragingen meer toe te laten.

Dat is een maatregelen zonder voorgaande, die dan ook scherpe reacties uitlokt. De DPFP werd echter geconfronteerd met eigen versie van een "run on the bank", waardoor het ganse systeem dreigde in te storten. En waardoor het fonds aan de rand van een liquiditeitscrisis is komen te staan. De problemen met het pensioenfonds hebben er echter al toe bijgedragen dat het aantal politieagenten en brandweermannen dat ontslag nam met 165% is toegenomen.

Wat te doen in zo’n situatie? Een kat in het nauw doet rare sprongen, zo wordt in New Jersey aangetoond. De staat New Jersey overweegt de verkoop van schulden aan zijn eigen fondsen, nadat ze er niet in is geslaagd om elders geld aan te trekken. Goed gevonden natuurlijk, maar toch onvoldoende inspirerend om applaus op de banken te krijgen. Er wordt al gesproken over het "Pension Ponzi Squared" gebeuren, een Ponzi schema dus dat onvermijdelijk op een zware crisis moet eindigen. Het wordt stilaan tijd om de veiligheidsgordels goed vast te maken met de komende pensioencrisis op komst.

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.