Kent u de echte reden waarom rond ons de oorlog tegen cash geld woedt?



We bevinden ons midden in de oorlog tegen cash, of de ‘war against cash’ zo u wil. De overheden proberen met alle middelen het gebruik van cash geld te ontmoedigen en ze weten verdomd goed waarom ze dat doen. In verschillende landen zijn alle beperkingen ingevoerd wat het gebruik van cash geld betreft, op de eerste plaats door het uit omloop halen van de grote bankbiljetten. India is daar het best gekende (en meest recente) voorbeeld van.

Natuurlijk heeft vadertje staat een uitleg waarom het niet meer gepast is dat we cash geld gebruiken. Officieel kadert de maatregel in de strijd tegen zwart geld, geld dat afkomstig is van fraude, drughandel, smokkel en ga zo maar door. Door de grote biljetten uit omloop te halen, hoopt onze overheid het criminele circuit lam te leggen. Dat is alleszins wat ze ons op de mouw proberen te spelden.

Kent u de echte reden waarom rond ons de oorlog tegen cash geld woedt? Waarschijnlijk niet, maar toch is die eigenlijk voor de hand liggend. Kijken we even terug naar wat er in 2013 in Cyprus is gebeurd. De banken op het eiland stonden op het punt om te vallen en moesten kost wat kost overeind geworden. Dat gebeurde uiteindelijk met het geld dat de klanten op deposito’s staan hadden.

Dat geld werd schaamteloos van de rekeningen gehaald om de banken te redden. Jeroen Dijsselbloem liet er destijds geen twijfels over bestaan dat de maatregel in de toekomst steeds toegepast zal worden wanneer er ergens banken dreigen om te vallen. Maar aanslaan van het geld is alleen mogelijk wanneer het geld effectief op een bankrekening staat. Aan cash geld in omloop heeft de overheid niets, daar kan ze niet onmiddellijk aan. En dus wordt de oorlog aan het cash geld verklaard. Een goed verstaander heeft aan een half woord genoeg. Met nog meer bail ins op komst is het ten zeerste aanbevolen om goud, zilver en andere edelmetalen achter de hand te houden als alternatief voor cash geld.

Verschillende soorten gouden munten
Verschillende soorten zilveren munten
Verschillende soorten goudbaren 

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.