Paul Krugman heeft er een heel hard hoofd in


Sommige mensen zijn blijkbaar nooit tevreden. Paul Krugman, ooit Nobelprijswinnaar economie en momenteel onder andere columnist voor de New York Times, is altijd een voorstander geweest van investeringen in infrastructuurwerken om de economie weer op de rails te krijgen. Hij zit daarmee op dezelfde golflengte als onze Paul De Grauwe die ook graag zou willen dat de overheid meer investeert in de economie.

Beide heren vergeten daarbij makkelijksheidshalve dat die investeringen zouden moeten gebeuren geleend geld, waardoor de schuldenberg nog wat groter zou worden. Waarbij ze al even vlot over het hoofd zien dat we al zoveel schulden meesleuren dat het mathematisch onmogelijk wordt om die ooit terugbetaald te krijgen. Maar dat zal Krugman en De Grauwe worst wezen, ze hebben ergens een attitude van ‘après nous le déluge’. Of vrij vertaald: na ons de zondvloed.

Wie had verwacht dat Krugman in de wolken zou zijn met de verkiezing van Donald Trump tot nieuwe Amerikaanse president, heeft op het verkeerde paard gewed. Integendeel zelfs, Paul Krugman heeft er een heel hard hoofd in dat de nieuwe president een zegen zal zijn voor de VS en voor de Amerikaanse economie. Tegen de aangekondigde investeringen heeft hij uiteraard niets, wel tegen de manier waarop Trump de zaken wil aanpakken.

Krugman verwacht namelijk dat de era van Trump een tijdperk van nooit geziene corruptie zal worden. Het budget voor de infrastructuurwerken die de nieuwe president wil laten uitvoeren, zal namelijk waarschijnlijk volledig uitbesteed worden aan bevriende bedrijven. Of zelfs even aan zijn eigen bedrijven. Volgens Krugman moet Trump in staat geacht worden om zonder blikken of blozen 10 miljard dollar in eigen zak te steken. Het bewind van Trump dreigt één grote puinhoop te worden, het zal de VS in een nieuwe grote crisis storten, dixit Krugman.

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.