De climax van fake news: we leven economisch en financieel in de beste van alle werelden


De jongste weken is er heel wat te doen geweest rond het thema ‘fake news’. Daarmee zijn er vraagtekens gerezen omtrent de geloofwaardigheid van de berichtgeving waarmee we rond de oren worden geslagen. Mogen ze zo maar klakkeloos alles geloven wat ons wordt verteld of als nieuws wordt verkocht? In hoeverre wordt het nieuws dat we dagelijks op ons bord krijgen gemanipuleerd?

We geloven dat die manipulatie veel verder gaat dan tot dusver wordt aangenomen. Ons systeem van fractional reserve banking is zo rot als kaas, maar dat wil niemand gezegd hebben. De traditionele media spannen samen met de machtshebbers om ons de indruk te geven dat alles in orde is. Economisch en financieel zouden we in de beste van alle werelden leven, wat geenszins het geval is.

Wat is er mis met het systeem van fractional reserve banking? Het is er rechtstreeks de oorzaak van dat onze banken slagzij maken als een zinkend schip. Ze hebben dankzij dit systeem het voorrecht gekregen om verder te springen dan hun stok lang is, met als gevolg dat ze nu opgezadeld zitten met een onoverkomelijke berg aan slechte kredieten. De problemen met de Italiaanse banken zijn in dat verband slechts het puntje van de ijsberg.

Ook economisch worden we met een kluitje in het riet gestuurd. De overheden en centrale bankiers laten ons geloven dat de economie weer op de goede weg is, maar in de realiteit zal de situatie van voor de financiële crisis van 2008 nooit meer terugkeren. Dankzij het economisch en financieel fake news heeft echter bijna niemand in de gaten dat de situatie veel ernstiger is dan men ons doet geloven. Vroeg of laat zal het boeltje echter barsten, met alle gevolgen van dien. Aan fractional reserve banking zijn wel degelijk risico’s verbonden en dat zal op dat moment blijken.

Waar goud kopen
Hoe goud kopen
Wanneer goud kopen



Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.