De volgende recessie zal het kapitalistisch systeem de nek omwringen




Kent u Jared Dillian? Waarschijnlijk niet, maar deze voormalige handelaar op de beurs van Wall Street is in de Verenigde Staten een heuse beroemdheid geworden vanwege de gewaagde uitspraken die hij regelmatig doet. Dillian neemt namelijk geen blad voor de mond, hij zegt ongezouten de waarheid. En zijn woorden klinken allesbehalve hoopgevend. Integendeel zelfs, wie te lang naar de man luistert loopt het risico slaapproblemen te krijgen.

Wat dacht u van de volgende uitspraak van Dillian? De volgende recessie zal het kapitalistisch systeem zoals we dat kennen de nek omwringen. Het pessimisme van de man is op de eerste plaats gebaseerd op het feit dat er overal in het financieel systeem zeepbellen zijn opgedoken. De vastgoedmarkten zijn in een aantal regio’s, zoals bijvoorbeeld Canada, AustraliĆ«, Zweden enzovoort duidelijk zwaar overgewaardeerd, in zoverre dat er inderdaad van zeepbellen mag gesproken worden.

Maar ook een aantal andere factoren stemmen Dillian ongerust. De hoge waardering van de dollar is volgens hem bijvoorbeeld op niets gebeurd behalve op het feit dat de basisrente in de Verenigde Staten verhoogd zou kunnen worden. Allemaal goed en wel, maar volgens Dillian is er geen enkele reden om die rente te verhogen. Van een boomende economie is in de VS namelijk helemaal geen sprake.

De Amerikaanse centrale bank heeft echter weinig andere keuzemogelijkheden dan de rente te verhogen, om de simpele reden dat Janet Yellen zo ver haar nek heeft uitgestoken dat ze niet meer terug kan. Maar een rentestijging zal de Amerikaanse economie in een recessie van ongekende omvang storten. Die recessie zal zo diep zijn dat de wereld nadien onherkenbaar zal zijn. Dillian hoort de doodsklokken luiden boven het kapitalistisch systeem en het zal volgens hem niet zo lang duren alvorens dit ten dode is opgeschreven.

Gouden munten kopen - Meer dan alleen goud
Zilveren munten kopen - Hoogste potentieel
Zeg nooit zomaar goudbaar tegen een Heraeus goudbaar

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.