Larry Summer waarschuwt voor financiële Trump-crisis



Lawrence Summer was een gewaardeerd medewerker van president Barack Obama. Met Donald Trump in het Witte Huis is hij niet van plan om zijn mond te houden. Hij heeft het programma van de nieuwe president nauwlettend geanalyseerd en vervolgens zijn ongezouten commentaar er over gespuid. Hij twijfelt er geen moment aan dat Trump een ramp voor de Amerikaanse economie zal blijken te zijn.

Larry Summer waarschuwt voor een financiële Trump-crisis, niet meer of niet minder. De financiële deregulatie waar de nieuwe president voor staat, wordt door hem als hoogst gevaarlijk ervaren. Trump staat voor een sterke dollar, want wanneer de Amerikaanse economie aan snelheid wint zal onvermijdelijk de rente omhoog gaan. En uit die hogere rentevoeten zal de dollar dan weer onvermijdelijk moed putten.

In een interview met Fox News Channel verklaarde Summer dat we onder Trump afstevenen op opnieuw over-levered banken, want het hele programma van de president is op het aangaan van nog meer schulden gebaseerd. Niemand heeft tot dusver ook maar één woord gerept over afbouw van die schulden. Het team van Trump wil de 2010 Dodd-Frank Act afbouwen en deze wet zal noodzakelijk blijken te zijn wanneer zich een nieuwe crisis aandient.

Summer, nu verbonden aan de Harvard University, is van mening dat de economische plannen van de president alleen maar Potemkin-dorpen zijn, waarmee hij bedoelt dat ze niet meer dan schone schijn zijn. Uiteindelijk zal Trump de Amerikaanse economie onderuit helpen, met een grote algemene crisis tot gevolg. De eerste weken van het bewind van de president zullen duidelijk aantonen dat er onderhuids op de financiële markten heel wat ongenoegen heerst over de plannen van Trump.


Waarom fysiek goud en zilver kopen
Waar goud kopen
Wanneer goud kopen

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.