Raoul Pal koopt goud met het oog op de recessie die op komst is




In Europa is hij misschien minder bekend, maar in de Verenigde Staten mag Raoul Pal als een heuse mediafiguur worden beschouwd. In de afgelopen maanden is zijn ster sterk gerezen, in zoverre dat zijn mening over vanalles en nog wat met betrekking tot het financieel systeem wordt gevraagd. De oprichter van Global Macro Investor heeft dan ook een aparte visie op het marktgebeuren.

Vorige week werd Pal gepolst naar zijn mening over het goud, dit naar aanleiding van een verklaring door Goldman Sachs dat goud momenteel de meest miskende activaklasse zou zijn. Die visie wordt door Pal inderdaad bijgetreden, waarbij hij met een argument voor de dag kwam waar tot dusver nog niet veel aandacht was besteed. De fondsbeheerder vreest namelijk voor een recessie die in de Verenigde Staten in de lucht hangt.

Raoul Pal koopt inderdaad goud met het oog op de recessie die op komst is. Naar zijn mening is de goudmarkt momenteel dé markt bij uitstek waar koopjes gedaan kunnen worden. De inzinking van de goudprijs zou slechts een fenomeen van tijdelijke aard zijn, vroeg of laat zou die prijs letterlijk door het dak vliegen. Dat zou meer bepaald gebeuren wanneer de wereld aanvaardt dat vanwege het inflatiegevaar de rente nog verder negatief kan worden.

Opmerkelijk is dat de vroegere GLG Global Macro Fund co-manager in het verleden niet bepaald een echte goudkever is gebleken. Goud, zilver, platina en de andere edelmetalen lieten hem eigenlijk relatief onverschillig, maar daar is nu dus verandering in gekomen. Pal merkt terecht op dat Stanley Druckenmiller, George Soros en al wie naam heeft in de financiële sector momenteel in het goud gelooft. En dat is volgens hem het signaal dat het sentiment voor de edelmetalen aan het keren is.

Gouden munten kopen - Meer dan alleen goud
Zilveren munten kopen - Hoogste potentieel
Zeg nooit zomaar goudbaar tegen een Heraeus goudbaar

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.