Amerikaanse centrale bank blaast beurtelings warm en koud




Wil iemand nu eens eindelijk klare wijn schenken over de Amerikaanse rente? Zal Janet Yellen van de Amerikaanse centrale bank de daad werkelijk bij het woord voeren en de rente op de FED funds dit jaar 3x verhogen? In dat geval mag ze niet te lang aarzelen, want de FED kan moeilijk de rente 3x op rij verhogen in de 3 laatste maanden van het jaar. Die rentestijgingen moeten netjes over het volledige jaar gespreid worden, kwestie van de economische groei niet het mes op de keel te zetten.

En dus zou de FED eigenlijk al in maart de eerste van de drie geplande renteverhogingen moeten doorvoeren, kwestie van goed op schema te blijven werken. Of die er inderdaad ook zal komen, valt echter nog af te wachten. De Amerikaanse centrale bank blaast beurtelings warm en koud, zoals bleek uit de publicatie van de ‘minutes’ (het verslag) van de laatste meeting van het Federal Open Market Committee. Want uit dat verslag bleek niet meteen dat de FED staat te trappelen om in maart het rentewapen van stal te halen.

Robin Bhar bij Societe Generale wijst er op dat deze onzekerheid in de kaart van het goud speelt. Het deels terugkrabbelen wat een onmiddellijke renteverhoging betreft heeft zowel de dollar als de obligatiemarkten de wind uit de zeilen genomen. Waardoor de beleggers prompt weer naar de goudmarkt gingen kijken. Goud werd dus opnieuw duurder. Technisch ziet het plaatje voor het gele metaal er bovendien steeds beter uit.

Bij Thomson Reuters wijst technische analist Wang Tao op het belang van de trading zone tussen 1240 en 1245 dollar waarin de goudprijs een tijdje heeft gestabiliseerd. Die is doorbroken en dus staat niets een ritje richting 1300 dollar in de weg. Dat is ook de mening van Sam Laughlin van MKS PAMP, die vaststelt dat er boven 1245 dollar nieuwe koopdruk is gekomen. Wanneer mocht blijken dat Donald Trump inderdaad een ongeleid projectiel zou zijn, kan het potentieel voor het goud nog enorm groot zijn.

Waarom fysiek goud & zilver kopen
Collectie munten
Terugkeer Goudstandaard

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.